Kloppu Liga nacija dolazi glave - Posle Salaha povrijeđena najbitnija zvijezda Liverpoola

Novi problemi za Liverpool: Nakon Salaha, povrijedio se i još jedan bitan zupčanik Kloppove mašinerije!


Kako sada stvari stoje u fudbalskom svijetu, na daleko poznatom Anfieldu će dobiti fobiju od reprezentativnih pauza.
Jer kako je sada slučaj sve češće se dešava da se najbolji fudbaleri Liverpoola sa njih vrate s nekom povredom. Tako je nekoliko dana nakon saznanja da se Mohamed Salah povrijedio igrajući za Egipat.



Jurgena Kloppa je sada dočekala i vijest da je povrijeđen i Virgil van Dijk, stub njegove ekipe i definitivno čovjek koji žestoko gura Liverpool naprijed i prije čijeg dolaska je ekipa sa Anfielda bila dosta neozbiljnija za Evropske uspjehe.

Zapravo, holandski stoper vuče lakšu povredu rebra još iz duela sa Southamptonom, ali je osjetio jače bolove nakon završetka susreta protiv Njemačke u kojem je bio i strijelac u visokoj pobjedi od 3:0.



Fudbalski savez Holandije već se oglasio službenim saopštenjem za javnost u kojem se navodi da Van Dijk neće igrati protiv Belgije, a ostaje da se vidi hoće li sjajni stoper biti spreman za duel sa Huddersfieldom naredne subote.

Virgil van Dijk je stub Liverpoolove odbrane i ove sezone je nastupio na svim utakmicama Redsa u Premier ligi i Ligi prvaka. Na Anfield je, podsjetimo, stigao u januaru za 78,8 miliona eura što je rekordan transfer nekog defanzivca.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.