Mbappe oduševio: Ostavio Ronalda i Messija iza sebe - Postajem sebičan pri spomenu dvije riječi

Kylian Mbappé nadmašio Messija i Ronalda: Čim razmišljam o tome, postanem nevjerovatno sebičan! 


Kylian Mbappé zbog problema s gležnjem ostao je na klupi kada je krenula utakmica Francuske i Islanda, ali svjetski prvak je neočekivano gubio 2:0 pa je Didier Deschamps morao reagirati i uvesti u igru mladog Francuza.
A Kylianu nije trebalo drugo da priredi šou. Najprije je natjerao Holmara Eyjolfssona na autogol, a onda u 90. minuti zabio penal za konačnih 2:2. Mbappéu je to bio 10. gol za reprezentaciju i postao je prvi igrač u istoriji Francuske kojemu je to uspjelo prije 20. rođendana.



Novi je to rekord Mbappéa koji je prije samo nekoliko dana u 13 minuta zabio četiri gola Lyonu. Pa čovjek kao da iz utakmice u utakmicu ruši neke nove granice. Nakon prijateljskog remija s Islandom samo su se nizale pohvale na Mbappéov račun.

"U fudbalu nije bitan jedan igrač, ali da - Kylian je odlučio ovu utakmicu. Donio je puno energije svojim ulaskom," rekao je nakon susreta Hugo Lloris, a Olivier Giroud je dodao: "Upravo nam je on trebao protiv ovakve ekipe - trebao nam je igrač koji zna kako napraviti razliku.



Svi znamo za što je Mbappé spreman. Izvukao nas je danas." "Da, rezultat nije dobar, ali reagirali smo dobro nakon lošeg ulaska u utakmicu. Mbappé je unio ritam. Osjećao je malenu nelagodu na treningu i nismo željeli ništa riskirati.

Ali za utakmicu s Njemačkom će biti spreman," poručio je nakon utakmice Didier Deschamps. "Još uvijek osjećam bol u gležnju. Jesam li ja promijenio nešto svojim ulaskom?

Ne, ekipa je bila svjesna da treba nešto promijeniti. Ja sam bio dodatni plus, ali ekipa je ta koja se vratila," rekao je mladi Francuz koji je stigao do svog 70. profesionalnog gola u karijeri.


Do te je brojke stigao ranije nego Messi i Ronaldo. "Mislim da se to ne može uspoređivati jer je riječ o drugačijim fudbalskim vremenima. Danas je statistika bitnija. Ne uspoređujem se s njima. Ballon d'Or?

Kada previše razmišljam o Zlatnoj lopti onda postanem sebičan, a ekipa uvijek treba biti na prvom mjestu. Suigrači su ti koji mi mogu pomoći da jednoga dana možda podignem taj trofej," poručio je najtalentiraniji mladi igrač današnjice.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.