Jedan od najbogatijih ljudi progovorio o Mourinhou - "Pronašao sam ga kako leži u suzama"

Bivši Interovi čelnici prisjetili su se kako je izgledala povijesna sezona crno-plavih, kad su 2009./10. osvojili trostruku krunu s Mourinhom na klupi!


Milanski Inter već duže vrijeme nije na stazi slave kojom je nekad kročio. Posljednji su naslov osvojili 2010. godine kad su u vitrine pospremili trostruku krunu - Ligu prvaka, nacionalnu titulu i nacionalni Kup.
Sve to pod palicom Josea Mourinha, a nekadašnji Interov šef Massimo Moratti te bivši direktor kluba Marco Tronchetti Provera, prisjetili su se tih dana i otkrili dramu koja se događala nakon što je osvojeno prvenstvo.



Inter je tada do "kante" došao teško izborenom pobjedom u Sieni. "Odmah nakon utakmice u Sieni, tražio sam Jose Mourinha posvuda, ali nisam ga nigdje mogao naći", prisjeća se Tronchetti Provera. 

"U potpunosti je nestao! Na kraju sam ga pronašao kako leži u autobusu u suzama. Bio je u potpunosti slomljen, prazan!" Nakon toga, šest dana kasnije Inter je osvojio i Ligu prvaka pobijedivši u finalu Bayern 2:0.



A Moratti je otkrio kako je uopće došao na ideju da Jose dođe na klupu crno-plavih. "Nije to bilo zbog njegovog osvajanja Lige prvaka s Portom, nego radi intervjua kojega je dao dvije godine ranije poslije remija s Deportivom iz La Corune.

Novinari su ga pitali o uzvratu, a on je odgovorio: "Kakav uzvrat? Ja već razmišljam o finalu." Kad sam to čuo, pomislio sam - velik je", otkriva Moratti, a Tronchetti Provera osvrnuo se na samo osvajanje Lige prvaka. "Mi smo LP osvojili zapravo u polufinalu s Barcelonom. U finale smo ušli mirni i puni samopouzdanja jer smo već postigli nešto nevjerojatno..."

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.