Cancelo je samo početak onoga šta se tek očekuje na Etihadu: Pep na ljeto planira još 4 zvijezde prekrižiti

Joao Cancelo je i zvanično stigao na Allianz Arenu, a u minhenski Bayern stiže na pozajmicu do kraja sezone sa pravom otkupa.


Sjajni Portugalac je zadnjih godina bio jedan od najstandardnijih i najboljih igrača kod Pep Guardiole, uz Kevin de Bruynea, i nikome nije jasno šta se odjednom desilo.

Nešto se gadno dešava iza zatvorenih vrata Etihada i mnogi vjeruju da je došlo do velikog sukoba na relaciji Pep-Joao, jer je to jedino objašnjenje zašto je Cancelo pušten u Bayern. Međutim, drugi uglendi ostvrski mediji navode da je Portugalac samo početak velike čistke koju Guardiola sprema na Etihadu i koje će se desiti na ljeto.



Prema istim izvorima još čak 4 zvijezde su prekrižene i ovo je njihova zadnja sezona u plavom dijelu Manchestera. Prva zvijezda koja se spominje i koja je bila nadomak prelaska ove zime jeste Ilkay Gundogan. 

Veznjak se povezivao sa prelaskom na Camp Nou, ali taj transfer bi se sada tek trebao desiti na kraju sezone. 32-godišnji Njemac ima ugovor do kraja sezone i isti neće biti produžen što znači da će Barcelona dobiti sjajnog igrača na sredini terena potpuno besplatno.



Drugo ime koje je prekriženo jeste Bernardo Silva. Još jedan igrač koji se zadnjih mjeseci mnogo povlačio kroz novine i koji je bio ovog januara na meti brojnih kluba, ali ipak na odlazak će morati sačekati kraj sezone. Uprava Cityja se nada da bi za 28-godišnjeg Portugalca inkasirati oko 60 miliona eura što je solidna cifra jer su ga doveli za 50 miliona prije čak 6 godina. 

Aymeric Laporte je takođe svoje dane na Etihadu odbrojao, a to dovoljno govori ova sezona i tek 375 minuta provedenih na terenu u Premier ligi. Štoper se takođe povezuje sa Barcom i vidjećemo na ljeto da li će taj transfer biti realizovan.



Kao zadnje ime koje Pep ne želi više na Etihadu jeste iskusni Kyle Walker koji polako ulazi u godine, a znamo da Pep voli raditi sa mladim igračima. Upravo je Rico Lewis taj koji bi trebao zauzeti mjesto uz desnu aut liniju i sa 18 godina predstavljati budućnost bekovske pozicije Cityja. 

Jedva čekamo kraj sezone i da vidimo koga će se to sve Pep riješiti, a prije svega da saznamo šta se desilo na relaciji Guradiola-Cancelo.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.