Zvijezda Zenita, Malcom, ipak neće u PSG: Galtier ekspresno pronašao zamijenu i odabirom sve iznenadio

Zadnjih nekoliko dana uprava PSG-a, tačnije Luis Campos je činio sve da na Park Prinčeva pokuša dovesti zvijezdu Zenita, Malcoma.


Međutim, zadnjeg dana prelaznog roka taj posao je propao jer se dvije strane nisu uspjele dogovoriti, a najviše će ispaštati bivši krilni napadač Barcelone. 

PSG je želio pozajmicu do kraja sezone bez obaveznog otkupa ugovora, dok je sa druge strane uprava Zenita samo pod uslovom obavezne kupnje bila spremna pustiti 25-godišnjeg Brazilca na Park Prinčeva. Malcom je bio velika želja Christophe Galtiera i sada kada je taj posao propao trener PSG-a se bacio na potragu alternativnog riješenja.



Kako ugledni francuski mediji navode, Galtier je ekspresno pronašao zamijenu koja je sve iznenadila, a riječ je o Hakim Ziyechu koga takođe žele na pozajmicu do kraja sezone. Tu ništa ne bi bilo čudno da se radi o nekom vrhunskom igraču i velikoj zvijezdi kakve PSG zaslužuje, a ne o Marokancu koji igra zaista loše ove sezone.

Jedine partije vrijedne spomena jesu one za reprezetnaciju Maroka na Svjetskom prvenstvu u Kataru, ali sa lošim partijama je opet nastavio sa povratkom u London. 29-godišnji Ziyech je ove sezone na terenima Premier lige proveo tek 424 minuta što je zaista malo i vjerujemo da će vremena za igru imati sve manje zbog dolaska novih, brojnih, igrača na Stamford Brdige.



Možda bi dolazak na Park Prinčeva za Marokanca bio pun pogodak jer bi imao priliku da više igra, ali šta bi igra PSG-a dobila sa njim na terenu, pravo je pitanje. Galtier izgleda ima povjerenja u Ziyecha i vjeruje da bi mogao biti od koristi za nastavak sezone i borbu na više frontova. 

Zimski prelazni rok se završava večeras, a ugledni francuski listovi su naveli da je Marokanac već sletio u Pariz kako bi završio medicinske preglede i kako bi prije ponoći postao novi igrač PSG-a.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.