Maroko je ipak bio koban po Santosa: Cilj za novog selektora je jasan, ali za svaki slučaj tu je i alternativa

Reprezentacija Portugala i Fernando Santos su razočarali svoju naciju zbog činjenice da su rano ispali na Svjetskom prvenstvu u Kataru.


Poraz od 1:0 protiv Maroka u četvrtfinalu je za mnoge blamaža i upravo to je bio okidač za savez Portugala da se raziđu sa Santosom i da ih neko drugi predvodi na Europskom prvenstvu 2024. godine.

Santos je protiv Švicarske u osmini finala izveo tim bez Cristiano Ronalda i demolirali su protivnika sa 6:1. Pokušao je 68-godišnji Portugalac istom taktikom pobjediti i Maroko, ali mu se to obilo o glavu i mnogi mu zamjere što je jednog od najboljih igrača u istoriji, najvažnije sporedne stvari na svijetu, opet ostavio na klupi.



Povratka nema i san da će se podići popularana "Boginja" je nestao. Kada su se utisci slegli dogovoreno je da se Santosu zahvali za sve i da se krene u potragu za novim selektorom. Ugledne portugalske novine su navele da je prioritet za selektora Jose Mourinho sadašnji trener Rome, ali i da je alternativno riješenje spremno. 

Portugalski savez nema namjeru odustati od toga da ih na Europskom prvenstu 2024. godine sa klupe predvodi jedan od najiskusnijih i najboljih trenera današnjice. Međutim, taj posao neće biti ni malo lagan jer 59-godišnji Portugalac ima sa klubom ugovor do ljeta 2024. godine i zbog toga je Rui Jorge tu kao neko ko će zamijeniti Santosa ako Mourinha ne uspiju pridobiti.



49-godišnji Jorge je selektor reprezentacije Portugala do 21 godine, ali je vodio i nacionalni tim na Olimpijskm igrama 2016. godine. Pravo je pitanje koliko ima iskustvo da zamijeni Santosa i izvede Portugal na pravi put, ali svakako da će do kraja biti prva opcija Mourinho.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.