Villa je ambiciozna što se tiče Felixa, ali za svaki slučaj tu je i plan B: Emery ima već spremnu alternativu

Unai Emery je veoma ambiciozan i trofejan trener koji je trenutno na klupi Aston Ville, ali mu ovo nije prvi posao u Premier ligi.


51-godišnji Španac je na ostrvu još vodio Arsenal, ali ne dugo svega jednu sezonu, a može se pohvaliti još da je bio trener Villarreala, PSG-a, Seville i Valencije. 

Jedini trener koji u svojoj riznici trofeja ima 4 Europa lige i time može da se ponoso. Upravo ti trofeji su mu donijeli još jedan posao u najjačoj ligi na planeti, a on želi da ovoga puta ostane upamćen. Prema navodima uglednog Daily Maila, Emery sprema strašan tim za budućnost, a prva od želja jeste ni manje ni više nego Joao Felxi.



Zvijezda reprezentacije Portugala jeste na izlaznim vratima Wanda Metropolitano stadiona, ali koliko su realne šanse da u moru velikana završi baš na Villa Parku. Uprava Ville neće odustati sve dok postoji nada, ali za svki sluač Emery je spremio i plan B.

Trener velikana iz Birminghama želi završiti u gornjem dijelu tabele na kraju sezone i zbog toga je spreman dodatno ojačati svoj roster već u januaru. Ako se desi, a vjerovatno će se desiti, da ostane bez Felixa plan B je Moussa Dembele. Zvijezda Lyona je velika želja već nekoliko godina Emeryja i izgleda da će se sada napokon i susresti.



Isti izvor navodi da bi uprava Lyona pristala na oko 15 miliona eura plus određeni bonusi za Francuza, a to je sasvim prihvatljiva cifra za upravu Ville. Tih, sa bonusima, oko 20-25 miliona je daleko prihvatljivija od onih oko 100 miliona koliko Atletico traži za Felixa.

Dembele je ove sezone bio u drugom planu na Groupama stadionu i do pauze zbog Svjetskog prvenstva na terenu je proveo skromnih 574 minuta.

Od kakve pomoći može biti Špancu to ćemo da vidimo ako se desi da Ligue 1 zamijeni Premier ligom, a mnogo više će se znait odmah po otvaranju zimskog prelaznog roka.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.