Cilj je jasan, a on je osvojiti ligu i Copa Libertadores: Demichelis sa sobom dovodi 3 vrhunska pojačanja

Martin Demichelis će od 1. januara postati i zvanično novi trener River Plate, a na toj funkciji će zamijeniti Marcelo Gallarda koji je taj posao obavljao dugih 8 godina.


Argentinski velikan će dobiti jedno zaista zanimljivo ime na klupi, Demichelisa, koji nema neku zavidnu trenersku biografiju, tačnije skoro nikakvu.

Bivša igračka legenda upravo Rivera, Bayerna iz Minhena, Manchester Cityja i Malage nakon što je okačio kopačke o klin posvetio se trenerskom poslu. Prvo je bio pomoćni trener u Malagi, a samostalan trenerski zanat je peko u mlađim selekcijama Bayerna.



Vodio je U19 selekciju, a kasnije je preuzeo i Bayern II koji se takmiči u regionalnoj Bayern ligi. Međutim i pored ne tako velike trenerske karijere Demichelis će imati priliku da vodi jedan od najvećih klubova na planeti. Ovo će ozbiljan posao za 41-godišnjeg Argentinca koji nije smio propustiti ovu priliku i sada je na njemu da se pokaže u najboljem svjetlu i pokaže o kakvom se trenerskom sturčnjaku zapravo radi.

Prema navodima uglednih svjetskih medija Demichelis ima jasan cilj, a to je osvajanje Copa Libertadoresa i argentinske lige, i taj cilj naravno neće biti lagan. Upravo zbog toga Martin sa sobom dovodi 3 vrhunska pojačanja kako bi ambicije kluba u novoj sezoni bile još veće i kako bi se cilj ostvario.



3 vrhunska pojačanja koja Demichelis želi dovesti na Monumental jesu Nacho Fernandez, Rodinei i Matias Kranevitter. Fernandez i Kranevitter su dva bivša igrača Rivera i sada Maritin želi da ih vrati u klub, a što se tiče Rodineia on je trenutno igrač Flamenga i na kraju godine ostaje bez ugovora i sve su prilike da neće nastaviti u brazilskom velikanu. 

29-godišnji Kranevitter ima pozamašno europsko iskustvo i sigurno da će biti od velike pomoći za Demichelisa u narednoj sezoni i jedva čekamo da vidimo kako će se Martin snaći na novom poslu.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.