Žaliće navijači Leedsa za Bamfordom: Jedan od najvećih promašaja Madriđana veoma blizu Eland Roada

Leeds United se trenutno nalazi u donjem dijelu tabele i tokom januara trener Jesse March planira dodatno ojačati roster kako se ne bi doveli u situaciju da se bore za opstanak u društvu najboljih.


Jedan od glavnih uzroka što je velikan iz Yorkshirea trenutno na poziciji broj 15 jeste taj što je Patrick Bamford, najbolji igrač Leedsa, van forme zbog učestalih povreda. 

29-godišnji Englez je ove sezone na terenu proveo tek nešto malo više od 400 minuta i za to vrijeme stigao do brojke od 0 golova i 1 asistencije što je ispod svih očekivanja. Zbog loše forme i učestalih povreda sa kojima se Bamford susreće Marsch ozbiljno razmišlja o angažovanju novog napadača.



Prema navodima uglednih ostrvskih medija 49-godišnji Amerikanac želi oboriti klupski rekord i na Eland Road dovesti jedan od najvećih promašaja Atletico Madrida, a riječ je o Matheus Cunhi. 23-godišnji Brazilac je stigao na Wanda Metropolitano stadion kao veliko pojačanje, ali nije opravdao očekivanja i kraj svog imena ove sezone za 510 minuta na terenu ima samo 2 asistencije.

Ova vijest nije sa oduševljenjem dočekana među navijačima Leedsa i sigurno da će mnogi žaliti za Bamfordom ako na Eland Road stigne Cunha. Isti izvori navode da će se za potpis Brazilca izdvojiti oko 30 miliona eura, a trenutno je najskuplje pojačanje mladi Amerikanac, Brenden Aaronson, koji je plaćen nešto malo manje od 33 miliona eura.



Uprava Leedsa navodno ne bi trebala imati konkurenciju pri potpisivanju velikog promašaja Atletica jer je izgleda Manchester United odustao od potjere za Brazilcom. Erik ten Hag navodno više nije toliko zagrijan za Matheusa i sve su prilike da će Cunha stići u Premier ligu, ali ne na Old Trafford nego na Eland Road. 

Vrijeme će pokazati kakav će potpis biti Cunha, ali je već svima jasno da se rezultat neće napraviti dok Bamford ne uđe u svoju prepoznatljivu formu koju je imao pod palicom Marcel Bielse.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.