U susret Mundijalu: Enrique još nema sigurnih XI - 3 dvojbe selektora Španije pred meč sa Kostarikom

Broji se sitno do početka najveće fudbalske smotre na planeti, Svjetskog prvenstva u Kataru, i gotovo sve reprezentacije su otputovale na istok gdje se adaptiraju na vremenske uslove.


Mundijal će zvanično početi u nedelju i otvoriće ga meč između domaćina Katara i reprezentacije Ekvadora, a titulu najboljeg na planeti brani Francuska.

Izrazitog favorita za osvajanje "Boginje" nema i ko god osvoji sigurno da će biti zasluženo. Mnogi selektori već u glavi imaju startnih XI koje će izvesti za prvi meč sem Luis Enriquea koji ima čak 3 dileme kome da da prednost. Pred početak Mundijala najviše bure je uprvi izazvao selektor "Crvene Furije" zbog spiska na kom se nisu našla neka baš velika imena.



Na letu za Katar nije bilo mjesta za, između ostalih, David De Geu, Sergio Ramosa, Thiago Alcantaru, Iago Aspasa i još nekolicine igrača koji su sigurno zaslužili svoje mejesto u nacionalnom timu na ovoj najvećoj planetarnoj fudbalskoj smotri. 

Enrique muku muči sa 3 pozicije, tačnije, kome ukazati povjerenje na poziciji drugog štopera, veznjaka i lijevog krilnog napadača. Kako ugledni španski listovi prenose borbu za pozicije će voditi na poziciji drugog štopera, pošto je Aymeric Laport siguran, jesu Eric Garcia i Pau Torres.



U veznom redu Enrique ima čak tri opcije, a to su Gavi, Koke i Carlos Soler. Što se tiče pozicije krilnog napadača na lijevoj strani tu su Marco Asensio, Nico William i Ansu Fati. Prema istim izvorima ostale pozicije su rezervisane za Unai Simona na golu, desni bek Dani Carvajal, a lijevi Jordi Alba. 

Štoper koji ima sigurnu poziciju već smo rekli, to je Laport. Sergio Busquets će predvoditi vezni red Španije kao i Pedri. 

Poziciju krilnog napadača po desnoj strani bi trebao zauzeti Ferran Torres, a kao klasični napadač bi se trebao naći Alvaro Morata i upitnik ostaje kome dati šansu na preostale 3 pozicije.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.