Campos zna kako se riješiti viška: Skupo plaćeno pojačanje napokon napušta Pariz - 2 moguće destinacije

PSG je silovito krenuo u novu sezonu Ligue 1, ali na Parku Prinčeva nije baš najbolja atmosfera i mogla bi biti veliki problem u budućnosti.


Desio se veliki broj promijena tokom ljetnog prelaznog roka kako u igračkom kadru tako i u upravi, a cijenu prošle, loše, sezonu su platili Leonardo i Mauricio Pochettino. 

Umjesto sportskog direktora je stigao Luis Campos, a trenera Christhope Galtier. Produžen je novi ugovor sa Kylian Mbappeom koji je dobio velika ovlaštenja u klubu i u budućnosti će se pitati u, i oko, kluba oko donošenja određenih odluka.



Atmosferu u klubu upravo narušava ofanzivni trio Mbappe, Lionel Messi i Neymar, i pravo je pitanje kako će Galtier uspjeti sve to da smiri. Mnogo se priča o njihovom odnosu, a pogotovo poslije utakmice sa Montepillierom. Međutim, za novog sportskog direktora to nije problem i on se okreće drugim stvarima zbog kojih je i doveden.

Upravo je veoma blizu da se riješi jednog od najvećih problema, a to je Mauro Icardi. Sjajni Argentinac ima veoma visoku platu, a veoma malo doprinosi timu i već nekoliko sezona klub bezuspješno pokušava da ga se riješi.



Izgleda da je sada Campos pronašao način kako da se riješi 50 miliona eura plaćenog pojačanja i da će Icardi ovo ljeto gotovo sigurno spakovati kofere i napustiti Pariz. Za usluge nekada velike zvijezde Intera je zainteresovan Manchester United i turski velikan Galatasaray.

Erik ten Hag ima problema sa napadačem jer sudbina Cristiano Ronalda nije poznata, a Anthony Martial se već povrijedio. Upravo zbog toga je novi napadač neophodan, a uprava Crvenih Đavola radi na tome da se realizuje pozajmica sa pravom otkupa ugovora.



Što se tiče velikana iz Istanbula oni žele da naprave respektabilan tim koji neće dozvoliti isti scenari iz minule sezone i tek 13. poziciju u turskom šampionatu. Ove sezone žele napasti sami vrh i vratiti se u Europska takmičenja. 

Dovoljan pokazatelj koliko je Icardi potreban ovom novom PSG-u jeste to da još nije upisao niti jedan minut kraj svog imena. 29-godišnji napadač sigurno da ima još kvaliteta i da bi bio od velikog značaja i za United, a i za Galatasaray.



Prema navodima francuskih medija, PSG bi snosio pola plate Icardia dok bi drugu polovicu novi klub za koji se odluči. Campos bi želio da ga se riješi u potpunosti, ali započetak je i ovo sasvim fer ponuda koja će svakako rasteretiti budžet velikana iz Pariza.

Sigurno da će u odabiru novog kluba imati glavnu riječ Wanda Nara, supruga Argentinca, koja je u svojstvu njegovog agenta i ona je ta koja pregovara.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.