Laporta pomjera sve granice na transfer tržištu: Xavi bi do kraja prelaznog roka mogao dobiti još 3 pojačanja

Barcelona grca u dugovima, bar prema pisanju španskih medija, a Joan Laporta ispunjava sve želje svog trenera Xavi Hernandeza.


Možda nisu na najbolji mogući način započeli novu sezonu u La Ligi, ali su zato potrošili najviše novca od svih španskih klubova i tu neće stati. 

Do sada je na nova pojačanja potrošeno 153 miliona eura, a to je potrošeno na Raphinhu, Roberta Lewandowskog i Jules Koundea. Međutim, to nisu jedina pojačanja jer su potpuno besplatno stigli Franck Kessie i Andres Christensen.



Xavi je sastavio itekako respektabilan roster i smatraju se za favorita iz sjenke u Ligi prvaka, a očekuje se da budu tvrd orah za 2 madridska velikana. Ipak početak sezone nije počeo najbolje jer su protiv Rayo Vallecana igrali tek skromnih 0:0, ali sigurno da će Xaviju trebati vrijeme da uigra nova pojačanja. 

Međutim, prema navodima uglednog italijanskog lista FootMercata, Laporta želi da ispuni još 3 želje Xaviju. Naime, biša igračka legenda Barce svom timu želi da pridoda još 3 veoma kvalitetna igrača, i mnogi će se opet zapitati otkud više novac Katalonskom giganut.



Xavi očekuje da do kraja prelaznog roka potpiše Bernardo Silvu, Thomas Meuniera i Marcos Alonsa. Što se tiče zvijezde Chelsea taj transfer je veoma blizu realizacije i pitanje je samo trenutka kada će se to dogoditi. 

Alonso se nije našao na spisku igrača u nedeljnom derbiju protiv Tottenhama, a navodno je razlog povreda, međutim ostrvski mediji prenose da se sprema za transfer na Camp Nou. Cifra za Španca nije poznata, ali za Portugalca i Njemca jeste.



Laporta se nada da bi za zvijezdu Cityja trebao izdvojiti 60 miliona eura, a za iskusnog Njemca nešto malo više od 10 miliona. Ostalo je još sasvim dosta vremena da se ovi transferi realizuju i biće veoma zanimljivo ispratiti ovu situaciju i da li će Laporta pomjeriti granice na transfer tržištu.

Sa ova 3 dodatna imena Xavi bi imao izuzetno opasan tim koji će se moći suprostaviti skoro svakome velikanu u ovom trenutku.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.