Najboljih XI koji će Svjetsko prvenstvo u Kataru pratiti na TV-u: Ofanzivu čine zvijezde Redsa i Haaland

Da se Svjetsko prvenstvo ne igra u Kataru mnogi od nas bi danas uživali pred televizorom uz, naravno, pivo i pratili najveću fudbalsku smotru na planeti.


Sinoć smo saznali i zadnju 32 ekipu koja će učestvovati na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a riječ je o reprezentaciji Kostarike koja je savladala Novi Zeland minimalnim rezultatom 1:0.

Kvalifikacije su bile duge i iscrpljujuće, a upravo zbog toga neke od najboljih reprezentacija svijeta se neće naći krajem godine u Kataru. Prvenstvo počinje 21. novembra i trajaće sve do 18. decembra kada je zakazano veliko finale. Najveće iznenađenje jeste reprezentacija Italije koju nećemo gledati u Kataru jer su u play-offu ispali od reprezentacije Makedonije.



Mi smo spremili startnih XI od igrača koje nećemo gledati u Kataru, a koji bi se mogli prošetati Svjetskim prvenstvom. Na golu se nalazi Jan Oblak, jedan od najboljih golmana današnjice i kapiten reprezentacije Slovenije. Sjajni gloman bi mogao završiti svoju profesionalnu karijeru, a da se ne nađe na nekom od velikih takmičenja sa svojom zemljom. 

Zadnje veliko takmičenje za Sloveniju jeste Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010. godine. Odbranu bi činili Vladimi Coufal, Leonardo Bonucci, David Alaba i zvijezda Liverpoola, Andy Roberts. Defanzivni red čine zaista velika imena koja ipak nećemo gledati krajem godine u sunčanom Kataru. Za zvijezdu Juventusa, Bonuccija, je ovo bila sigurno zadnja prilika da se pojavi na najvećoj fudbalskoj smotri jer vjerujemo da će ubrzo okačiti kopačke o klin.



Što se tiče veznog reda njega čini još jedan igrač Italije, Marco Verratti, kao Martin Odegaar i Riyad Mahrez. Mnogi su iznenađeni kako se Italija nije plasirala na Svjetsko prvenstvo zbog činjenice da su prije godinu dana osvojili Europsko prvenstvo pobjedom na Engleskom i to na Wembleyu. Sada dolazimo do ofanzivnog reda koji, priznaćete, izgleda nedodirljivo. 

Njega čine dvije zvijezde Liverpoola, Mohamed Salah i Luis Diaz, kao i nova akvizicija Manchester Cityja, Erling Haaland. 

Ovaj ofanzivni red bi bio strah i trepet za svaku reprezentaciju, ali nažalost ova imena nećemo gledati na Svjetskom prvenstvu u Kataru krajem ove godine.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.