Odbrana je najveći problem Reala i ona se na ljeto riješava: 2 zvijezde iz Londona o kojima sanja Perez

Real Madrid je na pragu da postane novi prvak La Lige i tako pehar preuzme od gradskog rivala Atletica.


Na 5 kola do kraja imaju prednost od 15 bodova i dovoljan im je samo bod, ili kiks Barcelone ili Seville, da postanu prvaci Španije.

Preostaje im borba za trofej u Ligi prvaka, a u polufinalu ih očekuje dvomeč sa Manchester Cityjem. Biće to veoma težak meč za Carla Ancelottija i njegovu družinu, iako su izabranici Pep Guardiole favoriti nikada ne treba otpisivati Kraljevski klub. Najveći problem tokom čitave sezone predstavlja zadnja linija i upravo zbog toga taj problem će se tokom ljeta krenuti riješavati.



Naime, Ancelotti i Perez sanjaju o novoj odbrani koja će im opet donositi trofeje. Eder Miltao i David Alaba su dva sigurna člana i sledeće sezone, a zbog toga Perez na Satiago Bernabe želi dovesti još 2 defanzivca. Prema navodima uglednih španskih listova bliskih velikanu iz Madrida, riješenja u zadnju liniju su već pronađena. Radi se o dvije zvijezde iz Londona, tačnije igračima Chelsija, Antonio Rudigeru i Reece Jamesu. 

Prema istim izvorima Rudiger je gotovo sigurno novi član Kraljevskog kluba i Njemac je navodno prihvatio sve uslove Reala. On će u Madrid stići potpuno besplatno, a sa njim u paru žele pokušati dovesti i mladog desnog beka. 22-godišnji desni bek bi trebao biti zamjena za Dani Carvajala i zazeti svoje mjesto uz desnu aut liniju.



James je izrastao u ozbiljnog igrača i Real odmah želi da ga dovede. Perez želi iskoristiti trenutnu situaciju na Stamford Bridgeu i uz primamljivu cifru stiži do Engleza. Prema Transfermarktu njegova tržišna cijena iznosi 55 miliona eura, novac koji neće biti problem za Pereza.

Ako bi stigla i jedna i druga zvijezda na ljeto, Real bi odmah izbio u prvi plan da odbrani titulu u La Ligi i osvoji titulu u najjačem klupskom takmičenju na Starom kontinentu.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.