Donnarumma u novoj sezoni napokon postaje standardan na golu: PSG prodaje Navasa - 3 velikana u igri

PSG će tokom ljeta doživiti veliku rekonstrukciju, a očekuje se odlazak velikih zvijezda pa čak i igrača koji su na početku sezone stigli.


Mnogo se priča o tome da bi Georginio Wijnaldum trebao napustiti Park Prinčeva jer nije zadovoljan svojom ulogom u timu i spreman je promjneititi sredinu. 

Neko ko je bio na ivici odlaska jeste i Gianluigi Donnarumma. Jedan od najboljih golmana današnjice je na početku sezone stigao kao veliko pojačanje u Pariz i to potpuno besplatno, ali kod Mauricija Pochettina nije bio prvi izbor na golu. Tokom cijele sezone trener Parižana na golu miksa, malo brani Italijan, a malo Keylor Navas.



Upravo tu se nije dopalo 23-godišnjem Italijanu i bio je spreman napustiti Pariz, ali sada prema navodima pojedinih medija bliskih velikanu iz glavnog grada Francuske u novoj sezoni će situaciaj biti potpuno drugačija. Uprava namjerava prodati Navasa i tako će mjesto na golu zacementirati Italijan. To su sjajne vijesti za Donnarummu sa jedne strane, ali i sjajne vijesti za velikane kojima je potreban novi golman.

Isti izvori navode da su već 3 kluba zakucala na vrata Parka Prinčeva i spremni su se boriti za sjajnog 35-godšnjeg reprezentativca Costa Rice. Juventus je prvi na spisku zainteresovanih klubova i daće sve od sebe kako bi prvi stigli do Navasa. Massimiliano Allegri traži zamjenu za Wojciech Szczesnyja. Navas bi mogao postati prvi golman Bianconera u sledećoj sezoni, a to ćemo znati tek na ljeto. Drugi klub sa spiska jeste Newcastle United.



Najbogatiji klub na planeti traži nova pojačanja, a trener Eddie Howe želi da krene rekonstrukciju tima od golmana. Upravo zbog toga želi da dovede nekog iskusnog golmana koji zna kako se osvajaju trofeji i pravo riješenej je Navas. Kao zadnji klub sa spiska zainteresovanih jeste Sevilla. Ramon Sanchez Pizjuan bi mogao napustiti prvi golman Bono i zbog toga bi morali pronaći zamjenu za sledeću sezonu.

Upravo Julen Lopetegui smatra Navasa idealnom zamjenom, ali bi to trebalo samo privremeno riješenje jer zvijezda PSG-a ima 35 godina.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.