Pariz ipak nije za Argentinca: Calcio Mercato navodi 2 razloga zašto Messi planira napustiti Park Prinčeva

Bura na Parku Prinčeva se još ne stišava, a za sve je kriv poraz od Real Madrida i rano ispadanje iz Lige prvaka.


Mnogi igrači će platiti cijenu isapdanja iz najjačeg klupskog takmičenja na Starom kontinentu, a pominje se moguća smjena trenera. 

Mauricio Pochettino bi mogao ostati bez posla kada sezona završi, ali o tome će se razgovarati kada se sezona privede kraju. Trenutno su prvi u Ligue 1 i taj trofej može donekle da ublaži stanje u klubu. Tokom ljeta su dovedene velike zvijezde i mnogi su PSG smatrali prvim favoritom za osvajanje Lige prvaka, ali su oni odmah u osmini finala ispali.



Kao najveća zvijezda ljetnog prelaznog roka jeste svakako Lionel Messi, koji je stigao na Park Prinčeva potpuno besplatno i sada nakon malo manje od godine dana razmišlja o odlasku. Ta priča se odmah proširila medijima nakon poraza u revanšu protiv Reala, a kako se bliži kraj sezone ta priča se sve više i više ponavlja. 

Ugledni italijanski list Calcio Mercato je dao 2 vrlo važna razloga zašto Argentinac razmišlja o odlasku na ljeto.Kao prvi razlog navodi da je Dani Alves uvjerio svog bivšeg saigrača da nije sretan u Parizu. Alves bi najviše volio kada bi njih dvojica opet zaigrala na Camp Nou, ali to je teško za očekivati.



Međutim, uveliko razmišlja o promjeni sredine gdje će mu biti daleko ugodinije nego u glavnom gradu Francuske. Kao drugi razlog italijanski list navodi moguć odlazak svih njegovih argentinskih saigrača tokom ljeta. Angel Di Marija ostaje bez ugovorana kraju sezone i nastavka saradnje neće biti dok Leandro Paredes i Mauro Icardi će na transfer listu i njihova prodaja je neizbježna tokom ljeta.

Calcio Mercato navodi ova 2 razloga kao ključna u tome da bi Argentinac mogao spakovati kofere i promjeniti sredinu.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.