Nagelsmannov miljenik iz Leipziga ipak nije za Bayerna: Velikani Serije A vrebaju otpisanog iz Munchena

Julian Nagelsmann, veliki stručnjak koji trenutno sjajno predvodi Bayern Munchen sa klupe odlučuje se nakon ni godinu dana za određene reformativne poteze unutar igračkog kadra. 


Reklo bi se da je i očekivano da u narednom periodu pojedini igrači izgube priliku za igru a neki drugi da je dobiju, ali malo ko bi rekao da bi na spisku za odstrijel mogao biti miljenik kojeg je doveo u Bayern svojim dolaskom iz Leipziga. 

Marcel Sabitzer bio je jedan od najznačajnijih potpisa koji je prošlog ljeta realizovala uprava Bayern Münchena. 27-godišnji austrijski igrač koji je stigao iz Leipziga i to baš na preporuku Juliana Nagelsmanna upravo po nalogu samog njemačkog trenera sada bi mogao napustiti Bayern Munchen.



Sabitzerov nastup na Allianz Areni bio je daleko od očekivanog, Nagelsmann je zadobio i brojne kritike zbog ovakvog razvoja događaja jer je i on sam preporučio dovođenje igrača koje nije po klupskim standardima. 

Tako je sada nakon manje od godinu dana Bayern napadačkog veznjaka stavio na transfer listu kako bi pokušao povratiti ulaganje od 15 miliona eura. Postoje mnoge ekipe koje su zainteresovane za njegove usluge sljedeće sezone, od kojih se najviše izdvajaju AC Milan i Inter Milan, koji su ga još proteklih sezona bezuspješno pokušavali dovesti. 



Ostaje nam da vidimo kako će teći stvari u narednom periodu kada je riječ o ovom transferu, ali gotovo je sigurno da će Sabitzer nakon razočarenja Nagelsmanna morati u nekom drugom klubu da pokaže svoj kvalitet.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.