Sparta iz Praga ostaje bez jednog od najvećih talenata: 2 velikana Bundeslige na ljeto žele Hlozeka

Sparta Prag u svojim redovima ima jednog od najtalentovanijih Čeha koji se pojavaio unazad nekoliko godina, a velikan iz Češke će ga teško uspjeti zadržati u narednom periodu.


Mladi 19-godišnji Adam Hlozek bi trebao postati jedan od najvažnijih igrača reprezentacije Češke koji bi trebao biti prva zvijezda u budućnosti i oko koga bi se mogao graditi tim. 

Sjajni Čeh bi mogao itekako napuniti kasu Sparte, a njegova prodaja je neizbježna i sve su prilike da će se desiti na kraju sezone. Ove sezone sjajni Hlozek je postigao 6 golova, a dodao je i 12 asistencija na 27 utakmica koliko je odigrao u svim takmičenjima.




Prema navodima uglednog njemačkog lista Bild, Hlozek bi tokom ljeta mogao napustiti Češku i kao nova destinacija se pominje Njemačka i Bundesliga. Naime, za njegove uslge su zainteresovani Bayern Munchen i Borussija Dormtund. Ova 2 velikana bi u narednom periodu mogla ostati bez svojih prvih zvijezda, Robert Lewandowskog i Erling Haalanda, a upravo su u mladom Čehu pronašli idealnu zamjenu.

Norvežanin se pominje kao neko ko će na ljeto napustiti Signal Iduna Park i svoju karijeru nastaviti negdje drugo i upravo zbog toga je potreban neko ko će zamjeniti sjanog špica. Sa druge strane Julian Nagelsmann se boji da će Poljak prije isteka ugovora napustiti Allianz Arenu i zbog toga želi da ima spremu zamjenu.



Sportski direktor praške Sparte, Tomas Rosicky je navodno odredio cijenu za Hlozeka, a ona glasi 25 miliona eura i ako takva ponuda stigne na adresu kluba spremni su je prihvatiti. Sigurno da bi odlazak u Bundesligu bio idealan potez za razvoj karijere samo je pravo pitanje koji klub od ova 2 odabrati.

Ako nastavi sa sjajnim partijama u nastavku sezone sigurno da bi mogao skrenuti pažnju još nekih velikana na sebe, a tada bi uprava Sparte zadovoljno trljala ruke jer bi sigurno zaradili još novca.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.