Lingard odbrojava dane na Old Traffordu: Uprava odredila smiješnu cijenu, a 3 velikana stala u red

Jesse Lingard svim silama pokušava da napusti Old Trafford jer nije u ozbiljnim planovima kod novog trenera Ralf Rangnicka.


Sjajni 29-godišnji veznjak nije bio ni prva opcija kod Ole Gunnar Solskjaera i ako misli da još igra fudbal moraće čim prije napustiti Manchester.

Prošle godine u januaru je napravio možda i najbolji potez u svojoj karijeri kada je napustio Crvene đavole i na pozajmicu otišao u redove West Hama. Za popularne Čekićare je odigrao polusezonu iz snova, a na 16 utakmica koliko je odigrao bio je strijelac čak 9 puta i tome je još dodao 5 asistencija.



Vratio se na Old Trafford, ali to će se ispostaviti kao velika pogreška jer je ove sezone sakupio svega 273 minuta što je ispod svih očekivanja. Do kraja zimskog prelaznog roka je ostalo nešto malo manje od 2 sedmice i Lingard se nada da će do kraja januara promjeniti sredinu i svoju karijeru opet, bar na kratko, oživiti. 

Prema navodima uglednih britanskih medija, United je postavio i cijenu za Engleza, a ona glasi svega 4,5 miliona eura. Kada uzmemo u obzir da je tokom ljeta klub odbio 30 miliona dolazimo do zaključka da uprava ne radi baš najbolji posao i da je ona jedna od krivaca što se klub trenutno nalazi tu gdje se nalazi.



Kada su čuli cijenu 3 velikana Premier lige su odmah stala u red i krenuli po Lingarda. Newcastle United, Tottenham i bivši klub West Ham žele sjajnog Engleza do kraja januara izvući sa Old Trafforda. Ova cijena koju su postavili za Lingarda je poklon, a vjerujemo da otpisana zvijezda Uniteda sigurno ima šta još da pokaže na terenu. 

Za sada ni jedan od klubova nije poslao zvaničnu ponudu za Engleza, ali vjerujemo da će u narednim danima na adresu Old Trafforda stići konkretna ponuda i da će Lingard napustiti klub. 

U ovom trenutku nije poznato ko je najbliži veznjaku, ali ako se gleda sa finansijske strane tu je na prvom mjestu Newcastle i super bogati Mohamed bin Salman.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.