Sjajne partije na Euru i u Seriji A prave Chiesi veliki transfer: Italijan bi mogao Apenine zamjeniti Pirinejima

Federico Chiesa se smatra prvom zvijezdom Juventusa i jednim od najboljih igrača reprezetnacije Italije.


Bio je član reprezentacije koja je na, ne tako davno završenom, Europskom prvenstvu osvojila zlatnu medalju pobjedom nad Engleskom i to u sred Lodnona. 

Izabranici Roberto Mancinija su nakon boljeg izvođenja penala pehar odnijeli na Apeninsko poluostrvo, a upravo je 24-godišnji Chiesa bio jedan od najboljih igrača Azzurra. Minule sezone u Seriji A je uz Ronalda bio jedina svijetla tačka tima, a klubu je doprinjeo sa 15 golova i 11 asistencija na 46 utakmica u svim takmičenjima.



Te sjajne partije je prenio na Europsko prvenstvo, ali ne i u novu sezonu Serije A. Spor ulazak u novu sezonu su rezultat samo 4 gola i 4 asistencije na 18 utakmica koliko je do sada odigrao, a to će biti učinak ove godine jer je zadobio tešku povredu i propustiće ostatak sezone. U pobjedi protiv Rome, nakon preokreta, od 4:3 Chiesa je povrijedio prednje ukrštene ligamente koljena što automatski znači operaciju i za njega je ova sezona gotova. 

Međutim, i pored tako teške povrede Italijan bi mogao napraviti veliki transfer na ljeto. Naime, prema TuttoMercatu Chiesa bi Apeninsko poluostrvo mogao zamjeniti Prinejskim. Za usluge krilnog napadača je zainteresovan Atletico Madrid kome je prijeko potreban profil igrača kakav je Chiesa.



Diego Simeone nije zadovoljan svojim timom, a posebno Joao Felixom i zbog toga želi Italijana dovesti na Wanda Metropolitano stadion. Uprava Atletica je navndo spremna ponuditi samo 30 miliona eura za krilnog napadača što je sigurno itekako niska cijena, ali igraju na kartu da se Bianconeri neće plasirati u Ligu prvaka sledeće sezone što bi realizaciju transfera itekako olakšalo. 

Ako se desi da izbore plasman u najjače klupsko takmičenje na Starom kontinentu Simeone može zaobraviti da će doći do Chiese i moraće se okrenuti alternativnim rješenjima.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.