Sjećate se Cannavara: Bivši osvajač Zlatne lopte bez posla već 4 mjeseca, a sada na pragu Premier lige

Fabio Cannavaro je svoju igračku karijeru završio u Indiji u klubu Bengal Tuskers, a nakon što je okačio kopačke o klin bacio se u trenerske vode.


Prvi samostalni trenerski aganžman dobija u dalekoj Kini u Guangzhou, i od tada do danas je radio u nekoliko klubova širom Azije.

Do sada u karijeri nikako nije radio van Azijskog kontinenta, a uspio je čak i da bude privremeni trener i da vodi reprezentaciju Kine na 2 utakmice. Bivši osvajač Svjetskog prvenstva i Zlatne lopte je bez posla od septembra 2021. godine kada se rastao sa Guangzhouom.



To mu je bio drugi mandat na klupi kineskog velikana, a prema navodima pojednih medija veoma je blizu da se opet vrati trenerskom poslu. Naime, uprava Evertona nakon što je dala otkaz Rafi Benitezu traga za novim trenerom, a prema istim izvorima Cannavaro je ušao u uži krug. Navodno je i obavljen razgovor sa Italijanom i u narednim danima bi se mogla desiti promocija novog trenera na Goodison Parku. 

Benitez izgleda nije shvatio ozbiljno svoj zadatak na klupi Popularnih karamela i nakon šest i pol mjeseci je dobio otkaz zbog serije loših rezultata. Međtuim, veliki broj imena se dovodi u vezu sa klupom Evertona, a među njima su i dve bivše igračke legende Manchester Uniteda i Chelsija, Wayne Rooney i Frank Lampard.



Takođe sa Evertonom se povezuju i Graham Potter, Rudi Garcia i Roberto Martinez. Sigurno da će uprava morati čim prije pronaći stalno riješenje, a trenutno za privremenog trenera je imenovan Duncan Ferguson koji je takođe jedan od kandidata da postane i stalni menadžer Karamela. Vjerujemo da je Cannavaro ispekao zanat u Kini i da bi mogao pokazati svoj kvalitet u najjačoj ligi na planeti. 

Sigurno da bi mu posrnuli velikan bio sjajna odskočna daska za neki naredni aganžman, pa možda čak i klupu reprezentacije Italije. 

Nama ostaje da sačekamo i pratimo razvoj situacije unutar Goodison Parka i vidimo za koga će se uprava odlučiti na kraju.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.