Povreda Chiese tjera Bianconere da kupuju: Otpisana zvijezda Uniteda se nameće kao idealno riješenje

Pobjeda protiv Rome u 21. kolu Serije A nakon velikog preokreta ipak neće ostati u dobrom sjećanju kako za navijače tako i za Massimiliano Allegrija.


Već u 32. minutu utakmice jedan od najboljih igrača Bianconera Federico Chiesa je doživio povredu prednjih ukrštenih ligamenata čime je za njega ova sezona završena.

Povreda Italijana je veliki udarac za klub u pokušaju da se na kraju sezone domognu titule u Seriji A. Sigurno da bi situacija sa njim u timu bila znatno povoljnija u pohodu da se skine Inter sa trona, ali Allegri vjeruje da to mogu i bez njega učiniti.



Međutim, prema navodima uglednog italijanskog lista CalcioMercata, uprava Juventusa će do kraja prelaznog roka pokušati pronaći zamjenu za 24-godišnjeg krilnog napadača. Navodno je ona već pronađena i nalazi se na Old Traffordu. 

Riječ je o Anthony Martialu, otpisanoj zvijezdi Crvenih đavola. 26-godišnji Francuz je u drugom planu kod Ralf Ragnicka i ako misli oživiti svoju karijeru odlazak je najbolja opcija. Tokom januara se mnogo povezivao sa španskom Sevillom i Julen Lopeteguijem, ali od odlaska na Ramon Sanchez Pizjuan izgleda neće biti ništa.



To želi da iskoristi Juventus i nagovori Francuza da se pridruži njima na Apeninsko poluostrvo i u nastavku sezone igra na Allianz stadionu. Isiti izvor navodi da su razgovori uveliko započeli i da je pitanje trenutka kada će se transfer i ozvaničiti. Martial želi da napusti Old Trafford, a iz kluba su izgleda svjesni situacije i izgleda da se neće protiviti njegovoj odluci. 

Za sada nije poznato da li će u Torino stići kao trajno riješenje ili na pozajmicu dok se Italijan ne oporavi od jedne od najtežih povreda u sportu. 

Allegri vjeruje da Martial može pokrpiti rupe koje su ostale zbog povrede prve zvijezde tima i da će Francuzu pružiti šansu kako bi oživio svoju karijeru koja je krenula da ide silaznom putanjom.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.