Svrake se polako čupaju sa dna: Howe kako ne bi strijepio na St James Park dovodi 2 vrhunska veznjaka

Newcastle United laganim koracima kreće prema sigurnoj zoni i bijegu sa dna tabele.


Klub je preuzeo bogati princ iz Saudijske Arabije, Mohamed bin Salman, čime su popularne Svrake postale najbogatiji klub na planeti i zbog toga je opstanak u društvu najboljih primarni cilj.

Tokom januara su krenulu dovoditi igrače kako bi zadržali status Premierligaša, a prvi na St James Park je stigao Kieran Trippier. Eddie Howe smatra da je pozicija uz desnu aut liniju problem i odmah doveo iskusnog reprezentativca Engleske iz Atletico Madrida za nešto malo manje od 15 miliona eura.



Nedugo nakon njegovog potpisa stiglo je još jedno veliko pojačanje, a riječ je o zvijezdi Burnleya Chris Woodu. Takođe i poziciju napadača je okarakterisao kao slabom tačkom i zbog toga je doveo 30-godišnjeg reprezentativca Novog Zelanda kako bi ojačao napad. Naime, uprava Svraka nema namjeru stati samo na ta 2 pojačanja nego kreću po još. 

Prema navodima uglednog britanskog lista Daily Mail, na St James Park bi trebala do kraja januara stići još 2 veznjaka, a riječ je o 2 vrhunska igrača, Dele Alliju i Georginio Wijnaldumu. I jedan i drugi žele da promjene sredinu što je prije moguće jer nisu u planovima svojih trenera.



Alli je zaboravljen u Tottenhamu i Antonio Conte ne računa ozbiljno na njega. Situacija sa Wijnaldumom je ta da je tokom ljeta stigao kao veliko pojačanje i očekivao je mnogo, a na kraju je više utakmica počeo sa klupe nego od prve minute što je zasmetalo sjajnom Holanđaninu.

Kraj prelaznog roka se bliži i Howe smatra da bi dolaskom ova 2 sjajna veznjaka opstanak bio gotova stvar, a vjeruje da njih dvojica sigurno mogu povećati kvalitet igre na veći level.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.