Gerrard od bivšeg saigrača dobio savjet za novo pojačanje: Sjajni veznjak Juvea preporučen Aston Villi

Steven Gerrard je prije nešto malo više od 2 mjeseca napustio trenersku klubu Glazgov Rangersa i prihvatio poziv Aston Ville.


Za sada radi odličan posao i nakon 11 utakmica na klupi kluba sa Villa Parka ima učinak od 5 pobjeda, 1 remi i 5 poraza, i može se reći da radi odličan posao. 

Tokom zimskog prelaznog roka je ojačao svoj tim sa 2 vrhunska igrača, a u Birmingham su stigli Philippe Coutinho koji je stigao na pozajmicu iz Barcelone i Lucas Digne koji je došao iz Evertona u transferu teškom 30 miliona eura.



Potpisom ova 2 sjajan igrača klub je najavio velike stvari u nastavku sezone, ali isto tako na ova 2 potpisa neće stati. Prema navodima uglednog lista The Telegraph, bivši Gerrardov saigrač iz Liverpoola, Luis Suarez je savjetovao trenera Ville koga sledećeg da dovede u svoj tim. 

Naime, Urugvajac je rekao ime njegovog reprezentativnog saigrača i veznjaka Juventusa, Rodriga Bentancura. Prije nekoliko dana Villa je pokazala interes prema Yves Bissoumi iz Brightona, ali 30 miliona nije bilo dovoljno da ga dovedu i sada se okreću drugim riješenjima u veznom redu.



Isti izvor navodi da postoje velike šanse da Gerrard posluša Suareza i okrene se 24-godišnjem reprezentativcu Urugvaja. Suarez je rekao Gerrardu kakve kvalitete posjeduje njegov saigrač iz reprezentacije i da neće pogriješiti ako ga dovede na Villa Park. Bentacur je sada već davne 2017. godine iz Boce Juniors stigao u Torino i od tada je za Staru damu odigrao preko 150 utakmica.

Do kraja prelaznog roka je ostalo jako malo vremena i nama ostaje da sačekamo i vidimo da li će Villa poslati konkretnu ponudu za veznjaka Juventusa.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.