Dignea su olako pustili, ali prvu zvijezdu ne žele izgubiti: Everton cijenom tjera zaintresovane klubove

Everton se ove sezone nalazi u velikim problemima, kako rezultatskim tako i igračkim.


Rafa Benitez je nakon pola godine i 22 meča provedena na klupi Goodison Parka dobio otkaz, a razlog je očajni rezultati koji su klub iz Liverpoola doveli do donjeg dijela tabele.

Popularne Karamele se nalaze svega 4 boda od opasne zone, a uprava je odlučila stati lošim rezultatima na kraj i morali su smjeniti Španca. Benitez je radio zaista loš posao, a odlazak jednog od najboljih lijevih bekova Premier lige je zadao veliki udarac klubu.



Lucas Digne se smatrao jednom od zvijezda tima, ali Benitez ga je totalno ugušio i olako pustio da ode sa Goodison Parka i pridruži se Steven Gerrardu i njegovoj Aston Villi. Karamele su za taj transfer inkasirale 30 miliona eura, ali teško da će moći nadoknaditi taj gubitak uz lijevu aut liniju.Da se ne bi ponovo našli u takvoj situaciji, da ostanu bez neke od zvijezda, uprava mjenja transfer politiku. 

Za Dominic Calvert-Lewina se interesuje nekoliko klubova sa ostrva, a među klubovima koji su najviše pokazali interes jeste West Ham i David Moyes. Izabranicima Moyesa je prijeko potreban još jedan kvalitetan napadač koji će pomoći Michail Antoniju u nastavku sezone i borbi za jedno od mjesta koje vodi u Ligu prvaka sledeće sezone.



Everton je upravo zbog toga odredio cijenu kojom želi da otjera zainteresovane klubove, a ona glasi čak 70 miliona eura. Kada je uprava kluba iz Londona čula koliko traži za sjajnog napadača, odmah je odustala. Zbog cijene Moyes će morati potražiti neku alternativu na mjestu novog napadača, osim ako do kraja januara Everton nekim čudom odluči da spusti cijenu za sjajnog napadača.

Nismo sigurni da li će Everton to učiniti jer ako ostanu i bez 24-godišnjeg napadača mogli bi dovesti u pitanje opstanak u društvu najboljih naredne sezone.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.