Topnici odredili glavni cilj za zimski prelazni rok: Arteta želi da ojača svoj napad i postane još konkurentniji

Nakon katastrofalnog početka sezone Arsenal i Mikel Arteta su uhvatili ritam i navijači imaju čemu da se nadaju u nastavku sezone.


Novu sezonu su započeli sa 3 uvodna poraza i svi su odmah pomislili da je još jedna sezona propala, ali sada nakon 13 kola nalaze se na 5. poziciji i imaju čemu da se nadaju. 

Arteta je tokom ljeta potrošio najviše novca od svih ostalih klubova u Premier ligi i sigurno da je trebalo vremena da se novi igrači uigraju. Stvari su došle na svoje mjesto i sada mogu da se nadaju nekom od mjesta koje vodi u Ligu prvaka.



Ono što je potrebno za još bolji tim jeste jedan špic i navodno je upravi predao zahtjev da se tokom zime dovede jedan vrhunski napadač. Prema navodima Fabrizio Romana, specijalistu za transfere, Topnici će na zimu krenuti po sjajnog napadača Real Sociedada. 

Naime riječ je o Alexander Isaku, sjajnom reprezentativcu Švedske koji je prvi na spisku želja Artete i učiniće sve da dovedu već u januaru. On bi trebao biti zamjena za Alexandre Lacazettea koji na kraju sezone napušta klub jer ne želi produžiti novi i Pierre-Emerick Aubameyanga koji je već u godinama i treba adekvatna zamjena.



Pominju se još imena poput Dušana Vlahoviča i Luke Jovića, ali im je prema istom izvoru Šveđanin prva opcija. Vlahović je odlučio da se rastane sa Fiorentinom kada mu istekne ugovor i popularna Viola želi ranije da ga proda kako bi zaradila, dok situacija sa Jovićem takva da on želi napustiti Santiago Bernabeu jer nije u planovima Carla Ancelottija.

Bilo kako bilo Arteta je malo razbudio svoje momke i sada igraju mnogo bolji fudbal nego na početku sezone i ostaje nam da sačekamo januar i vidimo koga će dovesti.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.