Spursi u Manchesteru pronašli štopera: Na Old Traffordu grije klupu, a Conteu se čini kao idealno rješenje

Antonio Conte je sjeo na klupu Tottenhama i od kluba želi da napravi ekipu koja će moći parirati velikanima iz vrha.


On je na klupi zamjenio Nuno Espirito Santa koji je u Londonu proveo svega 4 mjeseca i zbog serije loših rezultata dobio otkaz. 

Daniel Levy se odlučio za Italijana jer smatra da je on pravi trener za velika djela. Tottenham odavno nije osvojio neki trofej i svi se nadaju da je Conte taj koji će obradovati sve i na Tottenham Hotspur stadion donijeti pehar. Međutim, za neki uspjeh su mu potrebna pojačanja, a uveliko se priča o tome ko bi mogao doći već tokom zime.



Prema navodima ostrvskih medija u moru imena pojavilo se jedno novo i veoma interesantno. Naime, Conte je spreman u klub dovesti otpisanu zvijezdu Manchester Uniteda, a riječ je o Eric Baillyju. Sjajni štoper je u drugom planu, a pogotovo otkako je ovog ljeta došao Raphael Varane i konkurencija na štoperskoj poziciji je velika. 

Ove sezone 27-godišnji štoper je sakupio svega 225 minuta što je zaista malo i spreman je napustiti Old Trafford. Conte prati Baillyja još dok je on vodio Inter i bio je spreman dovesti ga u Seriju A, ali je on napustio Giuseppe Meazzu i sada ga želi dovesti u London.



Italijan smatra da bi se Bailly savršeno uklopio u njegov stil igre sa 3 u zadnjoj liniji i da upravo zbog toga silno želi da ga dovede za drugi dio sezone. Eric ima ugovor sa Crvenim đavolima do 2024. godine i isti izvori navode da su klubovi već stupili u kontakt i da bi operacija Spurse mogla koštati oko 9 miliona eura. 

Bailly je na Old Trafford stigao sa epitetom jednog od najboljih štopera La Lige, ali brojne povrede su ga sputale da pokaže koliko zaista vrijedi.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.