Klopp napokon popunjava rupu u veznom redu: Zvijezda Ajaxa stiže na Anfield kao zamjena za Holanđanina

Jurgen Klopp je tokom ljetnog prelaznog roka ostao bez jednog od najboljih igrača, Georgino Wijnalduma, i njegovim odlaskom je ostala velika praznina.


Tu prazninu u veznom redu Klopp nije uspio tokom ljeta da zakrpi, a to se sada itekako vidi u igri na početku nove sezone. 

Wijnaldum nije želio da produži novi ugovor i Anfield je napustio kao slobodan igrač i otišao u redove PSG-a koji mu je ponudio bolje uslove. Prema navodima italijanskog uglednog lista CalcioMercato, Klopp je pronašao najbolje moguće rješenje za vezni rek i po njega kreće na ljeto.



Naime, veznjaka koga cilja jeste zvijezda Ajaxa, Ryan Gravenberch. Sjajni 19-godišnji veznjak se trenutno smatra jednim od najboljih igrača na planeti na svojoj poziciji. Pod palicom Erika ten Haga Holanđanin igra nestvaran fudbal i nije ni čudo što je za njim ludo pola Europe. 

Klopp želi da prije ostalih velikana dođe do velikog pojačanja i obezbjedi svoj vezni red na duži vremenski period. Gravenberchu ugovor ističe 2023. godine i Ajax ukoliko misli da zaradi moraće da ga proda najkasnije na kraju sezone, u suprotnom bi on mogao napustiti klub besplatno što svakako nije u interesu uprave popularnih Kopljenika.



Njegova trenutna vrijednost prema Transfermarktu iznosi 33 miliona eura i sigurno da uprava Redsa neće štedjeti samo kako bi udovoljili Kloppu. Isti izvor navodi da je Ajax spreman pustiti svoju zvijezdu ukoliko na Johan Cruijff arenu stigne ponuda od 50 miliona eura.

Klopp ukoliko misli da parira velikanima u Ligi prvaka i Premier ligi pod hitno mora pronaći jednog vrhunskog veznjaka, a to svakako jeste mladi Holanđanin i buduća zvijezda svijetskog fudbala.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.