Inzaghi identifikovao zamjenu za Hrvata: Zvijezda Serije A sve bliža Neroazzurrima i to za svega 20 miliona

Inter je imao burno ljeto kada su klub napustili trener Antonio Conte i zvijezde poput Romelo Lukakua i Achraf Hakimija, a sve je uzrok finansijska kriza.


Ta kriza ih još nije zaobišla, ali koliko toliko su se izvukli iz nje, međutim i pored toga tokom narednog ljeta bi mogli opet doživjeti velike promjene.

Naime, nekolicinia igrača na kraju sezone ostaje bez ugovora izmeđeu ostalih Samir Handanović, Arturo Vidal, Ivan Perišić, Marcelo Brozović, a nazad u Lazio se vraća Joaquin Correa. Za skoro sve igrače tokom zimskog ili ljetnog prelaznog roka se trebaju pronaći adekvatne zamjene.



Prema navodima uglednog lista CalcioMercato, Simone Inzaghi je identifikovao zamjenu za sjajnog veznjaka Brozovića. Njemu ugovor ističe na kraju sezone i još nije poznato da li će ga produžiti, a veliki broj klubova se raspituje za njegove usluge. Tottenham, Manchester United, Barcelona, Bayern PSG i Borrusija Dortmund su velikani koji žele Hrvata u svojim redovima.

Navodno je riječ o Erick Pulgaru, sjajnom veznjaku koji trenutno nastupa za Fiorentinu. 27-godišnji reprezentativac Čilea se itekako dopada treneru Neroazzurra i spreman je da ga dovede na Giuseppe Meazzu, ako Brozović napusti klub.



Inzaghi ga već dugo vremena prati i spreman mu je pružiti priliku u velikanu kakav je Inter. Fiorentina je za Pulgara Bologni prije 2 sezone platila nešto malo više od 12 miliona eura, a sada bi mogli njegovom prodajom da dobiju oko 20 miliona eura. Čileancu ističe ugovor 2023. godine i ovo je zadnja prilika da ga prodaju i nešto zarade, pa je zbog toga i cijena primamljiva. 

Transfer Pulgara u grad mode će uveliko zavisiti od toga da li će Hrvat napustiti klub ili ne, ako Brozović ode konkretan napad kreće na Čileanca

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.