Nekadašnja zvijezda Serije A jasna: Inter i Napoli su prvi favoriti, dok Allegri zaostaje u trci za Scudetto

Italijanska Serija A će ove godine biti veoma interesantna, za razliku od prethodnih godina, to je gotovo već sada sigurno.


Nakon 7 odigranih kola, sam na vrhu se nalazi Napoli sa maksimalnim učinkom, a prate ih Milan, Inter i Mourinhova Roma.

Juventus se tek nalazi na sedmom mjestu italijanskog šampionta nakon što je imao katastrofalan start, jedan od najgorih u novijoj istoriji kluba. Nekadašnja velika zvijezda Intera i Lazija, Dejan Stanković u intervju za Gazzette dello Sport između ostalih pričao i o trenutnom stanju u Seriji A.



Trener Crvene Zvezde smatra da Juventus već sada zaostaje u borbi za Scudetto, a da su prvi favoriti Napoli i aktuelni prvak Italije, Inter, i da će se voditi žestoka borba do samog kraja. Roma koju je ove godine preuzeo Jose Mourinho je trenutno četvrta i ona bi mogla tražiti svoju šansu, ali Stanković smatra da mora tokom zime još da ojača svoj roster kako bi se uključio u borbu za Scudeto. 

Među Dejanova 4 kandidata samo su Bianconeri upisali poraz, i to 2, dok Napoli, Milan i Inter još ne znaju kako je poražen napustiti stadion. "Napoli i Inter su u prvom redu za Scudetto, dok u su u drugom redu Milan i Juve", rekao je Stanković za Gazzette dello Sport i dodao.



"Ako Roma želi napraviti kvalitetan skok i potajno se nadati Scudettu, moraju biti konstantni do kraja, a pri tome dovesti još nekoliko pojačanja", bila je jasna legenda Intera i Lazija. Upravo za vikend nas očekuje derbi između Juventusa i Rome koji se igra u Torinu.

Napoli je furiozno krenuo, ali pravo je pitanje da li družina Luciano Spallettija izdržati takav temo do kraja. Milan i Inter dišu za vratom, s tim da i Inter za vikend ima derbi protiv uvijek neugodnog Lazija i Mauricio Sarrija.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.