Laporta nastavlja po starom: Čak 4 vrhunska igrača Barca sprema dovesti na ljeto, i to potpuno besplatno

Svi su dobro upoznati sa teškom finansijskom situacijom koja vlada u Barceloni, ali prvi čovjek kluba Joan Laporta smatra da će se klub čim prije izvući iz krize.


Tokom ljetnog prelaznog roka su ostali bez legende Lionel Messija i Antoniea Griezmanna čime su uštedili određena novčana sredstva, a klub su pojačali potpuno besplatno Memphis Depay, Sergio Aguero i Eric Garcija.

Prema navodima Mundo Deportiva, transfer politika će ostati ista i tokom ljetnog prelaznog roka. To znači da će opet tragati za potpuno besplatnim igračima. Dok se situacija ne stabilizuje što se tiče finansija klub će biti primoran da dovodi igrače koji ostaju bez ugovora.



Isti izvor navodi da je već spreman spisak od 4 imena koja će ostati bez ugovora, a po koja će Laporta krenuti. Pravo je pitanje koga će uspjeti nagovoriti da se pridruži velikanu sa Nou Campa. Još nije poznato da li će Koeman i sledeće godine predvoditi Barcelonu, ali cilj za ljeto je već poznat.

Andre Onana, Antonio Rudiger, Paul Pogba i Franck Kessie su igrači koji će na kraju sezone ostati bez ugovora i biće slobodni u potrazi za novom sredinom, ako u međuvremenu ne produže nove ugovore sa svojim matičnim klubovima.



Na spisku se nalaze zaista 4 vrhunska igrača koji bi podigli kvalitet igre na veći level. Uz trenutne zvijezde koje klub ima i mlade igrače koji se polako razvijaju u vrhunske igrače Barcelona bi mogla postati opet ozbiljan klub. Uprava kluba je svjesna toga da će teško biti uvjeriti ove 4 zvijezde, ali u Katalonskom gigantu vlada optimizam.

Ovo je trenutno jedini način da Barcelona ojača igrački kadar, a Laporta nastoji što prije da prebrodi krizu i da opet gledamo onu staru Barcu koja se rasipa novcem i dominira Europom.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.