Loš start sezone Allegrija tjera da se dodatno ojača: Prioritet na zimu jeste otpisana zvijezda Reala

Andre Pirlo je tokom ljeta dobio otkaz zbog loših rezultata i prekinute dominacije u Seriji A, a na njegovo mjesto je dovede novi-stari trener Massimiliano Allegri.


Međutim, njegov drugi mandat na klupi Bianconera nije započeo na najbolji mogući način i već se počelo pričati o mogućem otkazu. 

Ipak, u zadnjih nekoliko utakmica sve se promjenilo i Juve opet liči na onu ekipu koje trebaju svi da se plaše. Allegri smatra da je uzrok lošeg starta, loše odrađen ljetni prelazni rok i sada želi tokom zime da se još dodatno ojača kako bi stigao zaostatak i ušao u borbu za Scudetto.



Prema navodima CalcioMercata, torinski Juventus za cilj, tokom zimskog prelaznog roka, ima da potpiše otpisanu zvijezdu Real Madrida. Navodno je riječ o Iscu, koji nije u planovima Carla Ancelottija, i spreman je napustiti Santiago Bernabeu kako bi oživio svoju karijeru.

Do sada je ove sezone odigrao svega 166 minuta što je jako malo za nekoga ko itekako šta ima još da pokaže, a tek mu je 29 godina. Allegri želi jednog kreativnog igrača, a to je uvidio u Špancu i želi ga zbog trenutne situacije na Santiago Bernabeu pridobiti i dovesti u Torino.



Prva želja je bio Bernardo Silva iz Manchester Cityja, ali nedostatak novca je natjerao upravu da odustanu od Portugalca. Takođe ono što može predstavljati problem Staroj dami jeste 2 velikana iz Premier lige koja su zainteresovana, a to su Everton i Leicester.

Juventus svakako neće imati lagani put do Isca, a uz to finansijski nije nadmoćniji od Premierligaša i pravo je pitanje ko će moći bolje uslove veznjaku ponuditi. 

Iscu ugovor ističe na kraju sezone i tokom zime bi klubovi mogli potpisati sa njim predugovor ako i dalje bude spreman da napusti Madrid.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.