De Jong od nezamjenjivog do dobre prilike za zaradu: Stari znanac već sprema ponudu za veznjaka

Frenkie de Jong je stigao na Nou Camp prije 2 godine kao veliko pojačanje, a za njegove usluge Katalonski gigant je izdvojio čak 86 miliona eura.


Početak nove sezone nije zadovoljio upravu Barcelone, ma da cijela ekipa igra poražavajuće na početku sezone i svi jedva čekaju da se krenu neke promjene dešavati, a prva je odlazak Ronalda Koemana. 

Kako je krenulo ova sezona će biti najgora za Barcu unazad nekoliko decenija ako se nešto ne promjeni u narednom periodu. Finansijska i rezultatska kriza je dobro pogodila klub, a pojedini španski mediji navode da bi ova sezona mogla biti žrtvovana.  Situacija oko 24-godišnjeg Holanđanina se u zadnjih nekoliko sedmica drastično promjenila.



Od igrača koji je bio nezamjenjlij i stub sredine terena, do igrača koji bi mogao klubu dobro da napuni kasu. Navodno klub je spreman da se odrekne sjajnog veznjaka samo kako bi napunili kasu i rasteretili budžet. Klub je spreman da se okrene mladim snagama poput Gavija, Pedrija i Nico Gonzalesa, a njima da pridodaju igrače koje će dovesti besplatno na transfer tržištu. 

Početak sezone je veoma loš za de Jonga jer je u 676 minuta koliko je proveo na terenu bio samo 2 puta asistent i vidljiv je pad forme. Upravo zbog toga žele što prije da ga se rješe kako bi izvukli što više novca, a kao zainteresovani klub se javlja stari znanac, to je Bayern Munchen.



Bavarski gigant je pratio Holanđanina još dok je bio u Ajaxu, a tada su ga vidili kao idealnog partnera sa Joshua Kimmichom. Dolazak Julian Nagelsmanna na klupu Bayerna još je više ojačao interes za de Jongom, a trener smatra da bi bio idealan za njegov stil igre i da bi se savršeno uklopio. 

Izvori ne navode koja bi cifra zadovoljila upravu Barcelone, ali sigurno da će Bayern morati razbiti kasu ukoliko želi potpisati vrhunskog veznjaka.

Prema Transfermarktu njegova trenunta tržišna cijena iznosi 90 miliona eura, a od Bavaraca nismo navikli da izdvajaju velika novčana sredstva na pojačanja.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.