Arteta ima jasan cilj za ljeto: 3 vrhunska desna beka, ofanzivnijih karakteristika, za neke nove Topnike

Nakon užasnog starta Mikel Arteta i njegov Arsenal su napokon vezali neke dobre rezultate i sa time sigurno sačuvao status trenera.


Uvodna 3 poraza su dobro uzdrmale mjesto prvog trenera Topnika, ali onda u naredne 4 utakmice od maksimalnih 12, Arteta je uzeo 10 bodova i na neki period sačuvao svoje mjesto na klupi Emiratesa. 

Ipak ono što treba da brine Artetu jeste to što tek treba da igra protiv timova iz samog vrha Premier lige, a već ima veliki zaostatak za vodećima. Međutim, to puno ne brine trenera, naprotiv on već razmišlja o novim potencijalnim pojačanjima kako na zimu tako i na ljeto.



Arsenal je zacrtao svoj porjekt pod vodstvom Artete i on polako počinje da zaživljava. Pozitivne stvari se polako događaju i svi se nadaju da će ubrzo klub biti na razini oba Manchestera, Liverpoola i Chelsija. Prema navodima pojedinih ostrvskih medija, Arteta ima za cilj da dodatno ojača poziciju desnog beka iako je tokom ljeta doveo Takehira Tomiyasua. 

Ono što traži Španac jeste nekog beka sa ofanzivnijim karakteristikama za razliku od 22-godišnjeg Japanca. Tomiyasu može da pokrije poziciju uz desnu aut liniju kao i poziciju štopera i samim tim nema tu probojnost i ofanzivne karakteristike koje želi Arteta da ugradi u svoj tim.



Trener je itekako zadovoljan sa Japancem, ali on ipak ne može ispuniti određene zadatke kada budu neke komplikovanije utakmice na rasporedu. Iz tog razloga sastavio je spisak 3 beka koja su po njemu dosta ofanzivnija i koji bi se itekako mogli uklopiti u nejgov stil.

Prvi na spisku jeste Tariq Lamptey, 21-godišnji bek Brightona koji ima itekako ofanzivne karakteristike, a čak je sposoban i da odgovori zadatku kao krilo i to na adekvatan način. Prema Transfermarktu njegova trenutna tržišna cijena iznosi 18 miliona eura, što je veoma pristupačna cijena.



James Justin je drugi na spisku želja Artete. 23-godišnji Englez je trenutno član Leicestera i pružao je vrhunske partije prije nego što se povrijedio. Pored ofanzivnih karakteristika može pokriti i poziciju uz lijevu aut liniju što daje dodatnu širinu Arteti.

Max Aaron igrač Norwich Cityja se nalazi na trećem mjestu želja i jedna od glavnih meta Artete za ljeto ukoliko klub ispadne iz lige. 

21-godišnji bek pruža zaista sjajne partije u blijedom izdanju Norwicha koji je zakovan za dno i vrlo vjerovatno da će ispasti, a da će Englez promjeniti sredinu.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.