Solskjaeru se trese stolica na Old Traffordu: Glazersi već napravili spisak na kom su 3 velika imena

Ole Gunnar Solskjaer je dobio puno povjerenje uprave nakon još jedne neuspješne sezone na klupi Manchester Uniteda.


I nakon 2 godine koliko je u Manchesteru, Norvežanin nije osvojio niti jedan trofej čak ni onaj u finalu Europa lige protiv Villarreala kada su izgubili nakon penala. 

Tokom ljeta dobio je odrješene ruke i doveo pojačanja za koja je smatrao da su mu potrebna i koja će donijeti napokon trofej na Old Trafford. Stigli su Jadon Sancho, Raphael Varane i na samom kraju prelaznog roka Cristiano Ronaldo kao veliko pojačanje.



Sezonu su odlično otvorili sa 3 pobjede i jednim remijem i trenutno se nalaze na vrhu Premier lige sa osvojenih 10 bodova. Međutim, iako su prvi u ligi razočaravajući poraz u Ligi prvaka od ekipe Young Boysa je doveo do sumnje da ipak Solskjaer nije trener za velikana kakav je United. 

Poraz od 2:1 je prema mnogima kap koja je prelila čašu i dobro uzdrmala stolicu Solskjaeru. Prema navodima The Mirrora, Glazer je spremio listu od 3 kandidata koji bi mogli u dogledno vrijeme zamjeniti Norvežanina na klupi Uniteda. Veliko ime i trener koji zna kako se osvajaju titule je naravno prioritet broj 1.



To je Antonio Conte koji je trenutno bez posla nakon što je ovoga ljet napustio Inter, iako je sa klubom iz Milana osvojio Seriju A. Italijan je već bio povezivan sa klubovima iz Premier lige i izgleda da mu je suđeno da se opet vrati na ostrvo, gdje je nekada trenirao Chelsea. Tottenham je bio u razgovoru sa Conteom, ali ih je odbio iz razloga što mu se nije svidio projekat i prvenstveno ne igranje Lige prvaka.

Dovodio se i u vezu sa Arsenalom kao zamjena za Mikel Artetu koji je užasno započeo novu sezonu sa 3 uvodna poraza, ali je to bila izgleda samo novinarska priča. Još jedan trener koji je bez posla i spreman na nove izazove jeste Zinedine Zidane.



Francuz je na kraju prošle sezone napustio Real Madrid i od tada je bez posla. Pominje se kako će Zidane naslijediti Didier Deschampsa na klupi Francuske, ali poziv Uniteda se sigurno ne bi mogao odbiti. Rezultati koje je Zidane postigao sa Realom su za svaku pohvalu i preporuka za svaki klub da ga dovedu. 

3 Lige prvaka koje je osvojio i to zaredom nisu mala stvar, i sigurno da bi na Old Trafford stigao kao trener koji na osvajati trofeje. Zadnji na spisku je sadašnji trener Leicestera, Brendan Rodgers. Sjajni trener je napravio odličan potez od kako je stigao iz Celtica na King Power stadion.



Prošle sezone je čak uspio da osvoji FA Cup prvi istorijski trofej za klub, a već početkom nove sezone je osvojio i FA Community Shield pobjedom nad ekipom Cityja 1:0. Iako u zadnje dvije godine pred sami kraj prvenstva gubi mjesto među 4 najbolja i ostaje bez Lige prvaka, popularne Lisice pod vodstvom Rodgersa su veoma konkurentan tim za sami vrh Premier lige.

Pred Solskjaerom je sada veoma težak raspored u Premier ligi i ukoliko ne ostvari povoljne rezultate dani na Old Traffordu bi mogli biti odbrojani.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.