Haalandova zadnja sezona u Dortmudnu: Traži se nasljednik, a na spisku se nalazi 5 zvučnih imena

Borussija Dortmund je tokom ljetnog prelaznog roka uspjela da odbije sve napade i sačuva svog napadača, ali teško da će to uspjeti sledeće ljeto.


Erling Haaland jedan od najboljih napdača današnjice na kraju sezone gotovo je izvjesno da će napustiti Signal Iduna Park i karijeru nastaviti negdje drugo. 

Svi u klubu su toga svjesni i već su polako krenuli u potragu za novim špicem koji će naslijediti sjajnog Norvežanina. To će biti veliki problem za crno-žute i pravo je pitanje da li trenutno postoji neko ko će moći nadomjestiti to sve što je 21-godišnji Haaland radio za popularne Milionere.



Ipak, Dortmund je na to navikao jer su bili u istoj situaciji prije 7 godina kada su ostali, tada jednog od najboljih, Roberta Lewandowskog koji je otišao u redove velikog rivala Bayern Munchena i to potpuno besplatno. Međutim, ovoga puta će biti teško nadomjestiti odlazak fenomenalnog Haalanda.

Norvežanin je dovođen u vezu sa Real Madridom, PSG-om, Barcelonom, kao i dvojcem iz Manchestera, i pravo je pitanje gdje će na kraju odlučiti da nastavi svoju karijeru. Uprava žuto-crnih je spremila listu od čak 5 potencijalnih zamjena za Haalanda. Andrea Belotti je na vrhu spiska i smatra se napadačem koji bi itekako mogao pomoći Dortmundu i biti dostojna zamjena za Haalanda.



Italijanski napadač je od 2015. godine u ekipi Torina i svako ljeto se dovodi u vezu sa odlaskom, ali ipak svaki put ostane u klubu. Mogao bi sledeće ljeto ipak zamjeniti Norvežanina u Dortmundu i napraviti veliki iskorak potpisivanjem za velikana Bundeslige. Timo Werner je jedna od želja Marca Rosea. 25-godišnji Njemac je odlaskom, u najjaču ligu na svijetu, na ostrvo potpuno razočarao. 

U svojoj debitantskoj sezoni nije opravdao očekivanja kluba i postoji velika šansa da se vrati nazad u Bundesligu gdje je igrao za Leipzig. Za njegove usluge se takođe raspituje i Bayern Munchen jer bi mogli ostati bez Lewandowskog i njega vide kao idealno rješenje.



Plavci su ovo ljeto doveli Romelu Lukakua, i Werner je sada u totalno drugom planu kod trenera Thomasa Tuchela. Upravo bi to moglo natjerati Wernera da napusti Stamford Bridge i potraži sreću u Bundesligi. Marcus Thuram se smatra jednim od najboljih napadača u Bundesligi i nije ni čudo što ga Dortmund želi dovesti. 

Član je Borussije Monchengladbacha i prednost njegovog dovođenja bi bila u tome što je Francuz već navikao na stil igre u Bundesligi i ne bi se trebao prilagođavati. Sledeći na spisku želja se nalazi reprezentativac Srbije i jedan od najtraženijih napadača tokom ljetnog prelaznog roka.



Dušan Vlahović najbolji mladi igrač Serije A iz prethodne sezone koji je svojim partijama u Fiorentini skrenuo pažnju velikana na sebe. 21 gol iz prošle sezone su dovoljan dokaz o kakvom se igraču radi i sa 21 godinom koliko ima sigurno bi bio najbolja opcija za Dortmund. I posljednje ime sa spiska jeste još jedan igrač iz Serije A, Ciro Immobile.

Iako veteran, 31-godišnji Italijan je rođeni strijelac koji sigurno može pomoći Dortmundu da nadomjesti tu prazninu odlaskom Haalanda.

Ostaje nam da sačekamo prvo da Haaland ode i da vidimo koga će trener i uprava crno-žutih izabrati kao njegovog nasljednika.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.