Koeman nije zadovoljan odbranom: Nova opcija na poziciji štopera se nalazi u Seriji A i stiže besplatno

Ronald Koeman je imao velikih problema tokom ljetnog prelaznog roka, iako je doveo neka zvučna imena ostali su bez legende kluba.


Lionel Messi je nakon 21 godine napustio Nou Camp i sad kreće neka nova Barcelona sa nekim novim ljudima i bez najboljeg igrača na planeti. 

Što se tiče novih igrača u klub je stigao Memphis Depay, Sergio Aguero i Eric Garcija. Svako od njih od njih je u Barcelonu stigao kao slobodan igrač, a teška finansijska situacija koja je pogodila klub im nije dozvolila da dovedu neko veliko zvučno ime za novac.



Uprkos potpisivanju sjajnog štopera Manchester Cityja, Erica Garcije, Barcelona ima ozbiljne probleme u defanzivi. Gerard Pique ima 34 godine i teško da može igrati na vrhunskom nivou i da može svaku utakmicu davati sve od sebe. 

Clement Lenglet i Samuel Umtiti nisu u planovima kod Koemana i upravo iz tog razloga mora tragati za novim opcijama na poziciji štopera. Prema navodima španskih medija, velika želja uprave i Koemana jeste, između ostalih, štoper Milana Alessio Romagnoli.



Igraču ističe ugovor na kraju sezone koji neće biti produžen i mnogi velikani su ušli u trku za potpis sjajnog 26-godišnjeg štopera. On je na kraju sezone slobodan igrač i upravo zbog toga je veoma zanimljiv, a sigurno se radi o vrhunskom defanzivcu. Romagnoli je posljednjih godina bio vođa i stub odbrane Milana, a to je čist dokaz i kapitenska traka koju nosi.

Međutim, zbog želje da se isproba negdje drugo daleko od San Sira vjerovatno ugovor neće biti produžen i velikani će moći doći do sjajnog štopera besplatno.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.