Lewandowski želi novi izazov i napušta Bayern: Uprava spremila 3 imena koja će zamjenit Poljaka

Jedan od najboljih napadača na planeti trenutno, Robert Lewandowski, prema navodima njemačkih medija želi na kraju sezone da napusti Allianz Arenu.


Upravo iz tog razloga Bavarci polako razmišljaju o potencijalnim pojačanjima i igraču koji će adekvatno zamjeniti rasnog golgetera.

33-godišnji Poljak želi nove izazove u svojoj karijeri, a i ne čudi jer je sa Bayeron osvojio sve što se moglo osvojiti i sigurno da se zasitio Bundeslige. Pominje se Real Madrid i velikani Premier lige kao sledeća destinacija vrhunskog napadača, a da vidimo gdje će moraćemo pričekati ljeto.



Julian Nagelsmann novi trener Bayerna treba sada pronaći pravo rješenje koje će zamjeniti Poljaka i koje će zadržati klub na vrhu Europe, a ono što je najbitnije nadomjestiti silne golove koje je postizao Lewandowski. Navodno je uprava već skratila spisak na 3 zanimljiva imena. Lewandowski, ako napusti klub, napustiće ga uz određeno obeštećenje što će svakako pomoći klubu da taj novac odmah uloži u njegovu zamjenu.

Ipak, odabir igrača je takav da će se za njih ipak Bavarski gigant itekako morati isprsti ili u nekoj razmjeni za Lewandowskog smanjiti otkupnu cijenu. Prva želja je ko drugi nego Erling Haaland. Trenutno ne postoji velikan u Europi koji ne bi želio sjajnog Norvežanina u svom napadu.




Bayern je u prošlosti redovno uzimao najbolje igrače Dortmunda i ne bi iznenadilo da se to desi i ovo ljeto, samo što će sada imati veliku konkurenciju. Ono što ne ide na ruku Bayernu jeste to da 21-godišnji Norvežanin nema namjeru ostajati u Njemačkoj. Timo Werner je plan B i prema nekima možda i najrealnija opcija kada Poljak napusti klub.

Werner je prošle godine iz Leipziga stigao na Stamford Bridge u transferu teškom 53 miliona eura, ali nije opravdao uložen novac i iza sebe ima lošu debitantsku sezonu u Premier ligi. Nakon tako loše sezone njegova cijena je znatno pala i Bayern bi ga mogao dobiti po itekako primamljivoj cijeni. Pravo je pitanje da li je on taj igrač koji nakon, loše, prošle sezone može zablistati u dresu Bayerna.



Da stvar bude još gora Tuchel je doveo Romelu Lukakua u špic Plavaca i trenutno je 25-godišnji Njemac u totalno drugom planu i redovan je stanovnik klupe priliku za sada dobija pred sami kraj utakmice. Treća opcija je sjajni špic Manchester Cityja, Gabriel Jesusa. Problem predstavlja što Guardiola nije zainteresovan da proda napadača, jer odlaskom Sergio Aguera, City nema pravog napadača. 

Tokom ljeta Pep je želio da potpiše Harry Kanea, ali nisu ga uspijeli dovesti. Da je Kane stigao na Etihad, Jesus bi sigurno bio na izlaznim vratima Manchestera. Ukoliko City dovede neko zvučno ime u napad, Jesus bi mogao da se preseli na Allianz Arenu. 

Do otvaranje nove transfer pijace je ostalo dosta i pravo je pitanje za koga će se Bavarci odlučiti da naslijedi sjajnog Poljaka.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.