Bayer blizu da izgubi nadolazeću zvijezdu: 2 velikana sa ostrva žele oteti novog Havertza Bundesligašima

Bayer Leverkusen je ekipa koja svake godine u svom rosteru ima zvijezdu za koju se smatra da će biti veliki potencijal i od koje se mnogo očekuje.


Prošle godine je to svakako bio Kai Havertz koji je za 80 miliona otišao u Chelsea, a ovo ljeto je klub napustio Leon Bailey koji je za 32 miliona otišao takođe u Premier ligu, ali u Aston Villu.

Ono što je zanimljivo Bayer već ima igrača u svojim redovima koga će itekako doboro naplatiti. Riječ je o 18-godišnjem Florian Wirtzu koji se smatra čudom od djeteta. Mladi Njemac uživa u vrhunskom početku nove sezone jer je već na 2 gola i 3 asistencije iz 3 utakmice koliko je odigrao.



Naravno da takav početak nije ostao nezapaženo od strane velikana, prije svih iz Bundeslige, pa onda i Premier lige. Prema navodima TodoFichajesua, nadolazeća zvijezda svijetskog fudbala koga nazivaju već "novi Kai Havertz" želja je koga drugog nego Bayern Munchena i Borussije Dortmund. 

Međutim, iz Prmier lige na njega pomno prati Arsenal i Manchester United, velikani koji žele oteti nadolazeću zvijezdu Bundesligašima. Sva 4 velikana žele mladića da dovedu kod sebe i da u bliskoj budućnosti imaju dijamanta u ekipi. Wirtz ukoliko želi svoju karijeru podići na viši level, svakako da će morati ubrzo napustiti Leverkusen i otići u nekog od velikana.



Trenutno mladom Njemcu je potrebno gdje god bio da igra i da se razvija u pravom smjeru jer mu svi predviđaju fenomenalnu karijeru, pa čak i bolju od one koju trenutno pravi sjajni Havertz. Njegova trenutna tržišna vrijednost iznosi 45 miliona eura što je zaista fina cifra za nekog go ima tek 18 godina.

Ono što je sigurno ukoliko neko od ovih velikana misli doći do sjajnog klinca moraće da izdvoji novac i što prije krene u realizaciju transfera.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.