Legendarni Cassano oštro prema Bianconerima: Juve ima jednog prvaka u timu, ne vidim druge

Juventus je za vikend doživio ješ jedan neuspjeh u Seriji A gdje je na gostujućem terenu nakon preokreta poražen od Napolija 2:1.


Sada svaki stručnjak ima pravo na svoje mišljenje nakon izuzetno očajnog starta Bianconera gdje nakon 3 kola imaju samo 1 bod. 

Onaj koji je bio najglasniji nakon drugog uzastopnog poraza jeste Antonio Cassano legendarni napadač Rome, Real Madrida, Sampdorije, Intera i Milana. Sjajni napadač koji je prije 3 godine okačio kopačkle o klin i otišao u zasluženu penziju se nikad nije bojao reći svoje mišljenje pa tako ni sada.



Cassano smatra da je Napoli ta ekipa koja je u derbiju dominirala i navodi neke od slabosti Bianconera. Takođe tvrdi da Massimiliano Allegri na raspolaganju ostaje samo jedan pravi prvak, a to je kapiten kluba, Giorgio Chiellini. 

"Juventus nije bio bolji na terenu od Napolija, čak ni kad su poveli sa 1:0. Mislio sam nakon vodstva da će se nešto promjeniti u igri Bianconera, ali ništa se nije dogodilo. Napoli je dominirao intenzitetom, kvalitetom i idejama u polju", rekao je Cassano za Bobo TV i dodaje.



"Rekao sam i prije početka sezone da će Allegri imati mnogo problema, a sada ima i 30 golova manje kako je otišao Cristiano Ronaldo. Sad nema prvaka. Ostao je samo Chiellini i ne vidi druge. Govore da imaju mladu ekipu, a oni su 14. najstarija ekipa u Seriji A", bio je jasan Italijan. 

Niko ovakav start nije očekivao od Allegirja i njegovog Juventusa, a Cassano je to u svom stilu prokomentarisao bez dlake na jeziku.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.