Atletico velikanima ispred nosa otima veznjaka: Simeone nudi novac i Herreru za zvijezdu Rossonera

Atletico Madrid na čelu sa Diego Simeoneom su postali i više nego konkurentni Real Madridu i Barceloni, a čist dokaz jeste prošla sezona kada su osvojili La Ligu.


Simeone radi odličan posao na klupi Atletica, a nakon osvojenog prvenstva cilj za novu sezonu jeste odbrana istog i što bolji rezultat u Ligi prvaka.

Uspio je Argentinac da zadrži kostur tima i sa 3 sjajna pojačanja napravio je ambiciozan tim. U klub su stigli Rodrigo de Paul iz Udinesea za 35 miliona eura, Matheus Cunha iz berlinske Herthe za 30 miliona, a kao najzvučnije jeste povratak Antoinea Griezmanna koji je došao kao pozajmljen igrač.



Griezmann je zadnjeg dana prelaznog roka napustio Nou Camp i vratio se na Wanda Metropolitano stadion, ali dok su rješavali njegov dolazak napustio ih je sjajni veznjak. Saul Niguez je otišao iz Madrida put Premier lige, tačnije velikana iz Londona Chelsija. 

Kada se sve to sabere i oduzme, Simeone je posložio sve kockice i ove sezone ciljaju opet visoko. Prema navodima italijanskih medija, Atletico ne misli sa ovim pojačanjima stati nego je već spremio zanimljivo ime koje želi u Madridu. Naime, riječ je o Franck Kessieu koga Simeone silno želi u svom veznom redu.



Budućnost Kessiea u Milanu nije poznata jer odbija da produži novi ugovor, tačnije uprava Rossonera ne želi da pristane na uslove koje agent i igrač žele. Atletico je prema Il Milaniste-u već spremio ponudu koja bi mogla zadovoljiti čelne ljude Rossonera. Radi se 18 miliona eura plus igrač u vidu Hectora Herrere koga će poslati put Milana.

Milan će sledeće ljeto ostati bez igrača besplatno ako ne produži ugovor, a ova ponuda je veoma primamljiva i mogli bi je prihvatiti.

Atletico bi mogao velikanima poput PSG-a, Tottenhama i Liverpoola ispred nosa oteti zaista sjajnog veznjaka što bi bio odličan posao za Simeonea.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.