Shaqiri očajnički traži izlaz sa Anfielda: Bio je viđen u Seriji A, ali je sada ipak bliži velikanu Ligue 1

Xherdan Shaqiri je igrač koji očajnički želi ovo ljeto da napusti Anfield i svoju sreću potraži negdje drugo.


Jurgen Klopp nema veliko povjerenje u švajcarskog reprezentativca i nema ništa protiv toga da ovo ljeto napusti Liverpool. 

29-godišnji Shaqiri je bio povezan sa prelaskom u Seriju A, tačnije u Lazio gdje ga je Maurizio Sarri želio u svom timu. Međutim, pregovori su naglo stopirani i za sada od prelaska na Apeninsko poluostrvo neće biti ništa. Ali se odmah pojavio drugi zainteresovani klub koji želi da poptpiše sjajno krilo.



Prema navodima italijanskog novinara Gianluca Di Marzia, Lyon je taj koji želi Švajcarca u svojim redovima. Isti izvor navodi da su u ozbiljnim pregovorima i da su veoma blizu ozvaničenja transfera. Lyon je navodno već na adresu kluba iz Liverpoola poslao ponudu od 6 miliona eura. 

Ipak je to manje nego što uprava Liverpoola zahtjeva, oni navodno traže 8 miliona i pokušavaju izvući što je više novca d njegove prodaje. Naime, razlika nije velika i postoji sigurno velika šansa da Liverpool ili pristane na tu cifru ili Lyon ponudi još ta 2 miliona da zadovolji Redse.



Ono što je sigurno jeste da ćemo u narednih par dana saznati gdje će Shaqiri završiti i za koji novac. Minule sezone pod palicom Kloppa je odigrao samo 22 utakmice u svim takmičenjima i pri tome ima 1 gol i 4 asistencije upisane pored svog imena.

Nije ni čudo što Švajcarac želi da napusti Anfield jer sigurno ima još šta da pokaže, a Lyon je prava destinacija da oživi svoju karijeru.

Peter Bosz trener Lyona smatra da bi Shaqiri bio idealno pojačanje za njegov tim u borbi za sami vrh Ligue 1.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.