Abraham je prioritet, ali alternativa već postoji: Otpisana zvijezda Topnika ponuđena Romi

Roma sa novim trenerom Jose Mourinho ima velike ambicije pred početak nove sezone u Seriji A.


Paolo Fonseca je otišao, a na njegovo mjesto je stigao Portugalac koji želi odmah u prvoj sezoni da napravi rezultat koji navijači Rome dugo čekaju. 

58-godišnji portugalski stručnjak želi da dovede velika pojačanja na Olimpico, a krenuo je sa golmanom Rui Patriciom koji je stigao iz Wolverhamptona za 11,5 miliona. On želi da se pojača na pozicijama koje on misli da su neophodne kako bi napravio odličan rezultat.



Klub je napustio Edin Džeko koji je prešao u Inter i sada je Mourihno u potrazi za Džekovim nasljednikom. Pojavila se informacija gdje je Roma veoma blizu potpisivanja otpisane zvijezde Chelsija, Tammy Abrahama. Mourinho smatra da je Englez prioritet ovo ljeto za još ubojiti napad njegovog tima. 

Dolazak Thomas Tuchela na Stamford Bridge totalno je bacio u drugi plan sjajnog Abrahama koji želi da napusti klub ovo ljeto. Giallorossi na čelu sa Tiago Pintom su u odmaklim pregovorima sa Plavcima i žele što prije da završe posao kako bi pobjedili Arsenal koji je takođe zainteresovan za njegov potpis.



Međutim, Arsenal je Romi ponudio svoju zvijezdu Alexandre Lacazettea vjerovatno kako bi odustali od Abrahama i kako bi oni to iskoristili i doveli ga na Emirates. Calciomercato navodi da Arteta želi da se rješi 30-godišnjeg Francuza kako bi napravio mjesta za Abrahama i kako bi ga ubijedio da bi on bio prvi odabir u napadu Topnika.

I Lacazette i Abraham se čine kao odlične opcije za napad Rome, ali pravo je pitanje koga odabrati. Abrahamov transfer bi bio skuplji, ali bi imao manju platu od one koju zahtjeva Lacazette. Pinto je prema istom izvoru već u Londonu gdje završava potragu za napadačem, a u narednom periodu ćemo viditi za koga su se na kraju odlučili Mourinho i sportski direktor.



Ono što je sigurno prema navodima Calciomercatoa jeste da će se u Rim vratiti sa jednim od njih dvojice. Lacazette je dosta stariji od Abrahama, ali i iskusniji i pravo je pitanje za koju soluciju će se Mourinho opredjeliti.

23-godišnji Abraham iza sebe ima sezonu za zaborav jer gotovo da nije imao prilike da pokaže šta zna, dok je Francuz postigao 17 golova na 43 utakmice u svim takmičenjima.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.