Xhaka napušta London i otvara vrata novom veznjaku: Prva zvijezda Wolvesa velika želja Artete

Arsenal je možda jedini klub koji se ovo ljeto dovodio u vezu sa velikim brojem zvijezda, ali na kraju nikoga još nisu uspijeli dovesti.


Iz kluba samo odlaze igrači, a sledeći koji napušta London jeste veznjak Granit Xhaka koji odlazi u Romu kod Jose Mourinha. 

Prvi trener Topnika već odavno zna da će švajcarski repreznetativac napustiti Emirates i već sedmicama traži adekvatno rješenje, ali bez uspijeha. Sada kada je pitanje samo trenutka kada će Xhaka spakovati kofere i uputiti se za Rim, Arteta je izgleda našao igrača koji želi da zamjeni Švajcarca u veznom redu.



Naime, radi se o zvijezdi Wolverhamptona, Ruben Nevesu koji je bio dugogodišnja želja topnika, a sada su apetiti porasli i žele Portugalca da vide u Londonu još ovo ljeto. 24-godišnjak već nekoliko sezona unazad pruža zaista sjajne partije i možda je ovo ljeto vrijeme da napravi iskorak u karijeri i veliki transfer. 

Wolvesi su navodno odredili cijenu od 45 miliona eura za sjajnog veznjaka. Međutim, iz Arsenala se nadaju da bi ta cijena mogla malo da se spusti što bi Topnicima itekako značilo. Arteta vjeruje da upravo Neves taj koji bi mogao napraviti razliku na sredini terena i adekvatno zamjeniti Xhaku.



Španski trener ukoliko misli da napravi neki rezultat naredne sezone moraće pod hitno da dobro promjeni svoj sastav. Rezultati koje Arsenal pruža prethodnih godina su i više nego razočaravajući. Pored tako loših rezultata Arteta ima puno povjerenje uprave i ovo je sezona u kojoj se mora pokazati ako misli ostati trener Arsenala. 

Prema navodima ostrvskih medija, narednih nekoliko dana je ključno u realizaciji transfera, pa nam ostaje da sačekamo i vidimo da li će Arteta doći do željenog pojačanja.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.