21 gol iz minule sezone nisu dovoljna za Pepa: Nadolazeća zvijezda Cityja pred transferom u Bundesligu

Nije ostalo još puno vremena do početka nove sezone u Premier lige, a klubovi uveliko rade na rekonstrukciji svojih timova.


Manchester City je jedan od klubova koji je ostao bez nekolicine igrača, ali Guardiola vjeruje da će sve to uspijeti nadomjestiti novim pojačanjima.

Ekipa Pepa je minule sezone, može se reći lagano, prošetala i osvojila Premier ligu, ali poraz u finalu Lige prvaka je pokazatelj da nešto fali timu. Zato je trener Cityja spreman ovo ljeto da pokuša nadograditi svoj tim i da u vitrine kluba donese pehar koji se dugo čeka na Etihadu.



Guardiola ima svoje prioritete ovo ljeto, a to su prije svih Harry Kane i Jack Grealish. Međutim, pravo je pitanje da li će i koga uspijeti dovesti ovo ljeto. Igrač na koga navodno neće računati naredne sezone jeste sjajni 22-godišnji napadač Lukas Nmecha koji je minule sezone igrao na pozajmici u Anderlechtu.

On je u belgijskom velikanu postigao više nego respektabilan broj golova, a riječ je o čak 21 golu na 41 utakmici u svim takmičenjima. I pored tako uspiješne golgeterske sezone Guardiola nije posebno oduševljen i spreman je da se odrekne njegovih usluga još ovo ljeto.



Daily Mail navodi da ponuda neće nedostajati i da je jedna od opcija povratak u Anderlecht, klub koji sa klupe predvodi bivši igrač Cityja, Vincent Kompany. Međutim, 2 Bundesligaša su zapazila sjajan učinak Nmecha i žele da ga dovedu, a radi se o Leipzigu i Wolfsburg. Navodno City je spreman da se odrekne Njemca za cifru od oko 15 miliona eura. 

Pred mladićem je velika karijera i ukoliko želi da ona ide uzlaznom putanjom možda je pravo vrijeme da napusti Etihad. 

Najbolja opcija bi bila neki manji klub u kome bi bio u startnoj postavi, nego da u Cityju sjedi na klupi i dobija šanse u kup utakmicama.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.