Tottenham pikirao zamjenu za Kanea: 21 gol iz minule sezone se nameće kao idealno rješenje Spursa

Sve je veća priča u medijima da će ovo ljeto Tottenham ostati bez svog najboljeg igrača Harry Kanea za koga je zainteresovan Manchester City.


Zbog toga uprava Spursa je aktivno krenula u potragu za igračem koji će nadomjestiti 33 gola koliko je Englez dao u minuloj sezoni.

Velika rekonstrukcija se očekuje u klubu iz Londona ovo ljeto. Došao je novi trener Nuno Espirito Santo koji je zamjenio Jose Mourinha, a na mjesto sportskog direktora imenovan je Fabio Paratići koji dolazi iz italijanskog velikana Juventusa.



Prema navodima Telegrapha, špic je identifikovana i nalazi se u Seriji A, tačnije u Fiorentini. Radi se o sjajnom napadaču Dušanu Vlahoviću koji iza sebe ima karijeru iz snova. 21-godišnjak je prema mnogima nadolazeća zvijezda svjetskog fudbala i očekuje se da će imati fantastičnu karijeru. 

Velika želja Spursa jeste da ga dovedi i upare sa Kaneom, ali teško da će Englez ostati u timu i naredne sezone. Ukoliko Kane ode Vlahović se čini kao adekvatno rješenje u napadu. Iza sebe ima sezonu u kojoj je postigao 21 gol na 37 utakmica koliko je odigrao.



Vlahović je u Seriji A proglašen najboljim mladim igračem što je veliki uspijeh za super talentovanog napadača. Prema istom izvoru cifru koju bi trebali da plate Spursi jeste 50 miliona eura, a iz kluba smatraju da bi se Srbin na Premier ligu mogao veoma brzo prilagoditi. Spursi žele prije svih da završe transfer i Vlahovića dovedu u London. 

Ako Tottenham uspije dovesti Vlahovića i kojim čudom zadrže Kanea, imali bi strašan napadački tandem pred početak nove sezone.

Sa njima dvojicom u vrhu napada klub bi napokon mogao da se nada trofejima i to bi zasigurno zadržalo Kanea na duži vremenski period.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.