United ne staje: Solskjaer kvari posao Topnicima i dovodi prvu zvijezdu Wolvsa za 40 miliona

Dugo se nije desilo da Manchester Unite bude najaktivniji na transfer tržištu, a to su navijači sa oduševljenjem dočekali.


U Manchester je stigao za sada Jadon Sancho za cifru od 85 miliona eura, a nedugo zatim i Raphael Varane koji je plaćen 50 miliona eura. 

Ole Gunnar Solskjaer je krenuo opasno da se pojačava, a sve sa namjerom da skinu sa trona gradskog rivala Cityja. Za to će im sigurno biti potrebno još koje kvalitetno pojačanje, a na tome uprava Crvenih đavola uveliko radi.



Nova meta koju je Norvežanin pikirao jeste zvijezda Wolvsa, Ruben Neves. Sjajni veznjak je velika želja i Arsenala, ali izgleda da United ima puno više toga da ponudi Portugalcu od Topnika. Arsenal je imao ozbiljne namjere i bio je baš zainteresovan za sjajnog Nevesa, ali izgleda da će United da pokvari posao kluba iz Londona. 

CaughtOffside navodi da će Arsenal da izgubi Portugalca samo iz razloga što im trenutno nije prioritet. Prioritet Artete jeste sjajni veznjak Lyona, Houssem Aouar, koga želi da dovede na Emirates. Upravo to odugovlačenje otvara vrata Unitedu koji je ovo ljeto na tržištu konkretan.



Solskjaer smatra da bi Neves bio dobar potpis za tim sa Old Trafforda i da zamjeni Paul Pogbu koji će prema navodima medija da napusti klub i potpiše za PSG. Ternutno je to samo priča, ali nije daleko od istine jer Pogba ima ugovor još godinu dana i ne želi da ga produži. Prema istom izvoru Wolvsi za usluge 24-godišnjeg Portugalca traže 40 miliona što bi sigurno dobili prodajom Pogbe.

Tako da United ukoliko misli nešto da zaradi, ovo ljeto je zadnja prilika da ga prodaju inače će sledeće godine napustiti klub kao slobodan igrač. 

Dok se Arsenal i Arteta razmišljaju koje je rješenje najbolje u veznom redu United to završava preko noći. Solskjaer je spreman da ovo ljeto napravi zaista moćan tim.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.