Mourinho u bivšem klubu pronašao idealno pojačanje: Otpisani štoper Uniteda sve bliži Rimu

Jose Mourinho je nakon otkaza u Tottenhamu izabrao zanimljiv klub koji će u narednoj sezoni predvoditi sa klupe.


Roma je klub koji mu je dala zanimljiv projekat, a Mourinho je bez mnogo razmišljanja prihvatio i spreman je odmah u prvoj sezoni napraviti sjajan rezultat.

Odmah je krenuo u dovođenje igrača i rekonstrukcijom tima. U klub su stigli golman Rui Patricio, Bryan Reynolds i Roger Ibañez. Naravno da Posebni na tome ne misli stati na tome, nego želi još kvalitetnih igrača da dovede u Rim.



Mourinho je spreman da pojača zadnju liniju, a potencijalno pojačanje je pronašao u bivšem klubu, tačnije Manchester Unitedu. Radi se o Victor Lindelofu koji je dolaskom Raphaela Varanea sigurno zakucan za klupu i svoje bi minute dobijao u kup utakmicama ili u slučaju povrede nekog od njih dvojice.

Dolaskom Varanea, Solskjaer će imati strašan štoperski tandem Maguire-Varane koji će igrati skoro svaku utakmicu ukoliko ne bude nekih povreda. Većina štopera će sada svoju sreću da potraže u nekim drugim ekipama gdje bi bili u startnoj postavi. Portugalski trener na klupi Vučice jako dobro poznaje reprezentativca Švedske i čime on raspolaže, a smatra da bi bio idealno pojačanje u zadnjoj liniji.



Dobar odnos sa upravom Crvenih đavola, Jose želi da iskoristi i pokuša dovesti Lindelofa. Sportski direktor Rome Tiago Pinto pokušava na sve načine da ispuni želju Mourinhu i da dovede 27-godišnjeg Lindelofa na Olimipc. 

Trenutna tržišna vrijednost iznosi oko 30 miliona eura i vjerovatno United neće htjeti da spusti cijenu jer mu ugovor ističe tek 2024. godine i nisu pod moranjem da ga prodaju.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.