Leeds pravi ambiciozan tim: Novo pojačanje koje želi Bielsa je sjajno krilo iz Bundeslige

Leeds United je klub koji je minule sezone pokazao da nije ekipa za potcjenjivanje nego da se njih u najmanju ruku treba plašiti.


Sa klupe ih predvodi legendarni Marcelo Bielsa koji je klub iz Championshipa doveo u Premier ligu gdje se sa svima mogu nositi. 

Zato Argentinac želi da u narednu sezonu uđe sa što je moguće boljim timom koji će pomrsiti račune svima i da izbori neko mjesto koje vodi u Europu. Pominje se tu veznjak Nahitan Nandez i sjajni Noni Maduekke koji bi mogli ovo ljeto da završe na Elland Road.



Navodno prema navodima Calciomercata, Bielsa želi još da jača krilnog napadača, a pravog je našao u Bundesligi, tačnije u Wolfsburgu. Radi se o reprezentativcu Hrvatske Josipu Brekalu koga veoma cijeni trener Leedsa i želi ga dovesti ovo ljeto. 

Prema istom izvoru Wolfsburg je otvoren za pregovore, a navodno si su spremni da ga pošalju na pozajmicu sa obaveznom kupovinom u ljeto 2022. godine. Cijena koju Bundesligaš traži za sjajnog Hrvata jeste oko 18 miliona eura što Leedsu ne bi trebalo predstavljati neki veliki problem.



23-godišnjak bi mogao napraviti veliki iskorak u svojoj karijeri i okušati se u najjačoj ligi na svijetu. Brekalo je minulu sezonu završio sa učinkom od 7 golova i 4 asistencije na 33 utakmice u svim takmičenjima. Našao se i na spisku reprezentacije Hrvatske na ovogodišnjem Euru čime je sigurno dodatno skrenuo pažnju na sebe.

Bielsa vjeruje da bi sa njim u ekipi mogao očekivati jedan sjajan napadački fudbal i nadati se nekoj dobroj poziciji.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.