Ukoliko Haaland ne dođe alternativa je već spremna: Tuchel u Seriji A pronašao idealno rješenje

Abramovich je spreman ovo ljeto da razbije kasu i da na Stamford Bridge dovede ni manje ni više nego Erling Haalanda.


Velika je želja to Thomasa Tuchela prvog trenera klub iz Londona, ali iz Borussije Dortmund su veoma jasni što se tiče njegove prodaje.

Naime, uprava crno-žutih nije spremna ovo ljeto da se odrekne najboljeg igrača koji je minule sezone postiago 41 gol na 41 utakmici u svim takmičenjima. Klub je već ostao bez Jadon Sancha i odlazak reprezentativca Norveške bi bio veliki udarac za Edina Terzića i cijeli klub.



Haaland bi ove sezone Plavce mogao da koštao preko 150 miliona eura, ali prema navodima španskih medija nije samo Chelsea taj klub koji želi sjajnoh Norvežanina. Navodno je i Real Madrid zainteresovan za sjajnog napadača, a kako da ljeto prođe bez nekog spektakularnog transfera Florentino Pereza i njegovog kluba.

Iako bi svi voljeli da vide Haalanda na Stamofrd Bridgeu sledeće sezone, Tuchel već polako traži potencijalnu alternativu ukoliko on ne dođe. Kako se navodi izbor je bao na igraču iz Serije A, tačnije osvajaču Scudetta, Interu.



Romelu Lukaku je igrač koga bi Tuchel rado vratio u Chelsea. 28-godišnji Lukaku je u prošlosto blistao u Premier ligi, a ipak u Seriji A je pokazao najbolju formu i izrastao u jednog od najboljih napadača na planeti. Chelsea bi bez sumnje bio jači ko god došao da li bio Haaland ili Lukaku jer forma Havertza i Wernera nije za pohvaliti.

Abramovich bi za Lukakua morao da izdvoji oko 100 miliona eura, a prema nekim navodima ostrvskih medija oni bi da uključe u transfer Tammy Abrahama.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.